Vivo Y53i – slušný základ za minimum peněz

Vivo Y53i – slušný základ za minimum peněz
2018-05-05T11:00:03+02:00
• 5. 5. 2018

Výrobci čím dál více zbrojí proti cenově dostupné řadě Redmi od Xiaomi a dalším konkurentem se stává model s označením Y53i od společnosti Vivo, který by ji měl sebrat kousek tržního podílu. Čínský producent nevěnoval této mobilní novince příliš mnoho pozornosti, přitom do ní nasadil poměrně dostačující výbavu pro základní potřeby nenáročného uživatele a ani prodejní cena není nijak přestřelená.

Přednost dostal Snapdragon

Přední panel disponuje 5palcovým IPS LCD displejem s rozlišením 960 x 540 pixelů a 5megapixelovou kamerkou podporující odemykání obličejem. V hardwarové části vyplňuje místo čtyřjádrový procesor Snapdragon 425 (1,4 GHz) od Qualcommu po boku grafického čipu Adreno 308. Za ním pokračuje 2GB operační paměť RAM nebo 16GB interní úložiště, které rozšíříte až o dalších 256 GB pomocí microSD karty.

Zadní partie zabírá 8megapixelový snímač fotoaparátu s přisvětlovací LED diodou a baterie o velikosti 2 500 mAh. Softwarovou stránku zaštiťuje platforma Funtouch OS ve verzi 3.0 založená na systému Android ve starší verzi 6.0 Marshmallow. Mezi zbývající prvky výbavy lze zařadit podporu sítí 4. generace, funkce Bluetooth 4.2, GPS nebo dual-SIM. V prodeji bude jen zlaté provedení za cenu v přepočtu 2 562 Kč.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat