Twitter představil novou funkci pro timeline

Twitter představil novou funkci pro timeline
2018-05-02T10:59:02+02:00
• 2. 5. 2018

Druhá největší sociální síť Twitter se oproti své konkurenci jasně liší. Jejím cílem je uživatele informovat o nejrůznějších zpravodajských novinkách. Pokud Twitter srovnáme například s Facebookem, zjistíme, že v tomto segmentu Twitter jednoznačně dominuje. 

A to je také jeden z důvodů, proč se Twitter rozhodl představit následující novinku. Rozšířit a zlepšit zpravodajský trh na Twitteru má nyní změna časové osy, přičemž tweety o stejném příběhu budou sestaveny dohromady. Díky této funkci budou všechny tweety týkající se jednoho tématu přehledné a hezky pohromadě.

Novinka byla vůbec poprvé zaznamenána společností BuzzFeed News, které Twitter sám novou funkci potvrdil. Novinka je k dispozici nejen v systému iOS, ale také Android a ve webové aplikaci. 

Twitter a nová timeline v praxi

V podstatě tato funkce analyzuje odkazy v tweetech a skupinách. Pokud algoritmus zjistí určitou shodu, zobrazí se vám tweety na vrcholu ve vaší časové ose, přičemž každý jednotlivý tweet se objeví níže (pokud se shodují s odkazy, viz. výše).

Ovšem to není vše, co novinka dokáže. Funkce dále znemožňuje uživatelům vidět stejný odkaz vícekrát, a to v rámci celé časové osy. V praxi to znamená, že neuvidíte stejný tweet vícekrát, tudíž se v časové ose zobrazí pouze jednou. Na druhou stranu to znamená, že se Twitter vzdaluje od chronologického zobrazování, podobně jako ostatní sociální sítě. 

Twitter je samozřejmě zdarma, to samé platí i o aktualizaci. Nový instalační balíček najdete jak v App Storu, tak také v Obchodě Play. 

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat