Google a Fitbit chtějí zlepšit péči o pacienty

Google a Fitbit chtějí zlepšit péči o pacienty
2018-05-02T12:57:00+02:00
• 2. 5. 2018

Google společně s Fitbitem oznámil, že začíná jejich spolupráce v oblasti zdravotní péče. Pro Fitbit to znamená, že bude moci využívat Google Cloud Healthcare (zdravotní péče) API, která přispěje k lepší péči o pacienty. API má umožnit hlubší integraci do systému zdravotní péče a propojí elektronické lékařské záznamy s uživatelskými daty. Díky tomu bude lepší přehled o zdravotním stavu pacienta a to povede ke zlepšení péče.

Google Cloud se spojí s platformou Twine Health, kterou Fitbit koupil na začátku letošního roku. Fitbit Cloudu Healthcare API má ulehčit spolupráci mezi lékaři a pacienty. Fitbit dále tvrdí, že spolupráce zvýší efektivitu vlastních operací a dále zrychlí uvedení nových produktů a služeb na trh. Výrobce fitness náramků bude prodávat své produkty rychleji a zákazník bude mít na výběr z daleko většího portfolia.

Fitbit chce změnit budoucnost

Cílem spolupráce není pouze pomoc Fitbitu s integrací do systému zdravotní péče. Díky ní by se měly stát fitness náramky více oblíbenými.

Prozatím nemáme přesné informace, které výrobky díky spolupráci těchto dvou firem vzniknou. Obě společnosti ale tvrdí, že využijí jejich nejsilnější stránky a jejich cílem je „změnit budoucnost náramků“.

Nejvíce z toho bude těžit nejspíše výrobce chytrých náramků, který je velmi optimistický. Zároveň dodává, že ačkoli má k dispozici API Cloud Healthcare, bude dodržovat standardy ochrany dat uživatelů.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat