Steam Link nebude pro iOS aktualizováno

Steam Link nebude pro iOS [aktualizováno]
2018-05-25T23:50:52+02:00
• 25. 5. 2018
3

Aktualizováno 25. 5.

Aplikace na hraní počítačových her na vašem telefonu pomocí Steam Link. Tato aplikace umožňuje hraní vašich her ze Steam knihovny na vašem telefonu. Aplikace přišla již na operační systém Android a nyní měla přijít i na iOS. Apple aplikaci schválil 7. května, avšak Apple 25. května odvolal souhlas k možnosti publikování aplikace na iTunes s odůvodněním, že aplikace porušuje obchodní pravidla, kterých si prvně realizační tým nevšiml.

Steam však doufá, že Apple své rozhodnutí změní a aplikace se na iTunes objeví. Apple však nezmínil žádné podrobnosti ohledně zamítnutí, tedy není jisté, zda někdy znovu zváží přijetí aplikace pro iOS zařízení.

Aktualizováno 18. 5.

Původně jsme měli čekat až do příštího týdne, ale nakonec jsme se dočkali aplikace Steam Link pro Android již nyní. Jedná se o beta verzi, takže se dá předpokládat, že ne vždy bude vše fungovat tak, jak má. Jak již bylo napsáno v původním článku, jsou zde určitá omezení, jako třeba nutnost být na stejné síti jako počítač, který je vybaven Steam aplikací.

iOS verze by měla být k dispozici v dohledné době, ale jak uvádí vývojáři, vše nyní záleží na schvalovacím procesu Applu. Ten může být poměrně dlouhý. Pokud máte Steam účet a dostatečné vybavení, můžete si novinku vyzkoušet již nyní.

logo-app Steam Link (BETA) Valve Corporation Zdarma ANDROID

Původní článek 15. 5.

Steam koncem května uvolní pro iOS a Android telefony novou aplikaci Steam Link, která umožní hrát hry z vaší Steam knihovny na vašem telefonu v rozlišení 4K a s frekvencí 60 fps.

Jen málo omezení, mnoho výhod

Nová aplikace pro iOS ve verzi 10 a novější a Android 5.0 a novější umožní hrát všechny hry z vaší Steam knihovny, které podporují Steam Controller, na vašem telefonu. Hry bude možné hrát na vaší domácí síti, když budete mít na počítači spuštěný Steam a telefon bude připojen ke stejné domácí Wi-Fi síti jako váš počítač. Musíte však být připojení na 5GHz Wi-Fi, nikoli na 2,4GHz. Aplikace vyjde 21. května a jde o rozšíření Steam In-Home Streaming technologie, která umožňuje hráčům za použití zařízení Steam Link hrát své hry na domácí televizi.

Hry na telefonech a tabletech bude možné hrát za pomocí ovladače Steam Controller či díky různým MFI ovladačům. Aplikace též bude podporována na Apple TV na verzi tvOS 10.3 a novější. U Androidu se zatím chystá pouze beta testování, o podpory Android TV se Valve vlastnící Steam nezmiňuje.

Steam též plánuje na léto vydat aplikaci Steam Video, která umožní uživatelům streamovat video obsah přítomný na Steamu do jejich telefonů se systémy iOS a Android. Zde již však nebude omezení na připojení na stejnou síť. Zde můžete sledovat videa jak přes Wi-Fi, tak přes LTE tak i offline.

Zdroje: engadget.com, variety.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

alois navratil

18. 5. 2018, 11:44

„jsou zde urcita omezene“…

Přemysl Vaculík

VIP 18. 5. 2018, 12:27

Díky, opraveno.

Sice pro Android TV zatím nic, ale pro vlastníky nVidia shield toto již funguje v rámci nVidia gamestream :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat