O2 upravuje datové balíčky do zahraničí

O2 upravuje datové balíčky do zahraničí
2018-05-09T11:23:09+02:00
• 9. 5. 2018

Není to tak dávno, co se již nemusíme trápit s roamingem v Evropě. Dnes jednoduše platí, že můžete v rámci Evropské unie používat svůj tarif bez další příplatků nebo úprav cen. O2 nyní ohlašuje změnu pro nadcházející sezónu dovolených. Operátor upravuje datové balíčky Top Svět.

„Poté, co jsme loni umožnili využívat domácí tarify i v rámci Evropské unie, začali zákazníci využívat služby v těchto zemích výrazně více – během letní sezony provolali dvakrát více minut a spotřebovali sedmkrát více dat než v předchozím roce. Letos jsme se rozhodli vylepšit nabídku i mimo EU,“ říká ředitelka mobilního segmentu v O2 Silvia Cieslarová.

O2 Top Svět

Pokud pojedete do země mimo EU, máte možnost si pořídit lokální SIM kartu, nebo raději vypnout internet úplně, jelikož jsou ceny mnohdy astronomické. Někde se pohybují dokonce kolem 300 Kč za 1 MB. O2 nabízí upravené verze datových balíčků, kde za 599 Kč získáte 150 MB dat, případně je k dispozici vyšší verze za 3499 Kč, za což dostanete 1 GB.

Ačkoliv se jedná o značnou úpravu, například pro USA, i tak se jedná o poměrně vysoké částky. Jestliže chcete využívat data mimo EU, spíše doporučujeme se informovat v dané zemi a pořídit si lokální SIM kartu. Mnohdy vás taková varianta přijde na míně peněz, než si nechávat například balíček za 3500 Kč.

Země zahrnuté do Top Svět

Afghánistán, Albánie, Alžírsko, Argentina, Arménie, Austrálie, Bahamy, Bahrajn, Bangladéš, Bělorusko, Bolívie, Bosna a Hercegovina, Brazílie, Černá Hora, Čína, Dominikánská republika, Egypt, Ekvádor, Faerské ostrovy, Fidži, Filipíny, Gabon, Ghana, Grónsko, Gruzie, Guatemala, Guernsey, Hong Kong, Chile, Indie, Indonésie, Izrael, Jamajka, Japonsko, Jersey, Jihoafrická republika, Jižní Korea, Jordánsko, Kanada, Kapverdy, Katar, Kazachstán, Keňa, Kolumbie, Kosovo, Kostarika, Kuvajt, Macao, Madagaskar, Makedonie, Malajsie, Man, Maroko, Mexiko, Moldavsko, Monako, Mongolsko, Nigérie, Nikaragua, Nový Zéland, Omán, Pákistán, Panama, Peru, Rusko, Salvador, Saudská Arábie, Severní Kypr, Seychely, Singapur, Spojené arabské emiráty, Spojené státy americké, Srbsko, Srí Lanka, Švýcarsko, Tádžikistán, Tanzánie, Thajsko, Tchaj-wan, Tunisko, Turecko, Ukrajina, Uruguay, Uzbekistán, Vanuatu, Venezuela, Vietnam.

O2 Chytrá ochrana dat

Další nová služba v rámci nadcházející sezóny se jmenuje Chytrá ochrana dat. V podstatě se jedná o možnost, kdy vám operátor zamezí používání internetu mimo EU, pokud nemáte zaplacený datový tarif do zahraničí.

„Balíčky fungují i s aktivní Chytrou ochranou dat, která zákazníky chrání před vysokými sazbami, pokud balíček vyčerpají. S Chytrou ochranou dat a datovým balíčkem Top Svět tak zákazníci mají výdaje pod kontrolou a navíc za data mimo EU ušetří až 98 %,“ popisuje Silvia Cieslarová.

Sice se jedná o zajímavou funkci, ale není výhradně nutná. Ve svém mobilním telefonu si můžete nastavit vypnutí dat v rámci roamingu. Do jisté míry O2 nabízí jednodušší řešení, kdy vám vypne data operátor automaticky.

Zdroj:Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat