Nová verze ARCore 1.2 podporuje multiplayer dokonce napříč platformami

Nová verze ARCore 1.2 podporuje multiplayer dokonce napříč platformami
2018-05-21T08:37:29+02:00
• 21. 5. 2018

Google na Google I/O představil novou aktualizaci ARCore ve verzi 1.2. Ta přináší podstatné změny, nyní umožňuje vývojářům podporu multiplayeru a umožnění meziplatformního hraní.

Přichází podpora iOS

ARCore se poprvé objevilo loni v srpnu. Nyní v květnu přichází ve verzi 1.2 a přináší dvě podstatné noviny. Nyní je umožňuje multiplayer, tedy uživatel A vidí ve stejné aplikaci, co zrovna uživatel B a naopak. Funkce se jmenuje Cloud Anchors, díky ní se virtuální předměty zobrazují i na jiném zařízení. Virtuální předmět je přenesen do cloudu a následně je přenese do zařízení druhého uživatele. To tedy znamená, pokud dvě osoby budou mít spuštěnou stejnou AR aplikaci, tak se oběma budou zobrazovat stejné objekty.

Nová funkce spolupracuje s ARKit od Applu, což znamená, že vývojář může vytvořit stejnou AR aplikaci pro iPady, iPhony a Android telefony a data se budou díky softwarovému kitu budou bez problémů mezi platformami synchronizovat.

Další novinkou u ARCore verze 1.2 je detekce vertikálních objektů. ARCore doposud umělo jen detekovat horizontální objekty, jako je například stůl, nyní však zvládne i detekci zdí. Poslední novinkou jsou tzv. Augumented Images, které rozpoznávají obrázky. Pokud je obrázek zachycený kamerou vhodný pro zobrazení pomocí ARCore, tak telefon nabídne ke spuštění patřičné AR aplikace.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat