Yamgun – Braňte město vlastním tělem (lodí)

Yamgun – Braňte město vlastním tělem (lodí)
2018-08-05T18:29:30+02:00
• 21. 5. 2018

Yamgun je akční střílečka vydaná studiem Digital Kingdom, ve které bráníte město od hord vesmírných nepřátel. Jako pilot stejnojmenné lodi létáte před zdmi města a sám ho bráníte před útoky nájezdníků z vesmíru.

Město je pod útokem!

Někdy ve vzdálené budoucnosti, daleko od Země, se někdo rozhodl na ni zaútočit. A vy jste to poslední, co stojí v cestě mezi vesmírnými útočníky a obyvateli města. A tak sednete do své lodě a vydáte se za městské zdi bránit toto město vší silou.  Toť vše.

Že je toho málo? Právě to ale dodává této hře její krásu. Hra je totiž tak krásně jednoduchá, že hráče zaujme rychle a on nad ní nemusí vůbec přemýšlet. Prostě střílí.

Samozřejmě to vše není jen o tupém střílení do nepřátel. Hra nabízí i systém vylepšování výzbroje, díky kterému se může hráč posouvat dál a troufnout si na těžší kalibr nepřátel.

A kdo to bude uklízet?

Na první pohled se může zdát, že je to přece jenom obyčejná střílečka. Ale z tohoto omylu nás rychle vyvede už tutoriál. V něm se totiž dozvíme velmi podstatnou, a podle mě i skvěle vymyšlenou část průběhu hry. Místo toho abychom totiž přebíjeli hromady nábojů, a s tím pravděpodobně zatěžovali životní prostředí, nepřátele prostě zrecyklujeme. Ano, stačí nám s lodí na chvíli přistát, posbírat trosky nepřátelských lodí, a hurá na další hordy nepřátel.

Hra pak také zajímavým způsobem řeší boss battly. V každé městské úrovni na hráče čeká boss, který je vybaven nějakou speciální zbraní. Pokud bosse hráč porazí, může pomocí recyklátoru získat tuto zbraň a použít ji jako svou velmi užitečnou pomůcku při odrážení nepřátel.

Stojí za to Yamgun?

Yamgun je střílečka s krásnou grafikou, chytlavým stylem hraní a pěkným, jednoduchým příběhem. Co by se takovéto hře dalo asi jako jediné vytknout, jsou ty mikrotransakce. Ano, hra je sice zadarmo, ale pokud ji nechce člověk hrát jen tak někdy když jede autobusem z práce nebo ze školy, musí si připlatit za to, že jsou všechny upgrady na jeho lodi provedeny ihned. Proč hra nestojí fixní cenu, místo toho aby se zbytečně opičila po hromadě jiných her, to už je na studiu Digital Kingdom, aby se nad tím zamyslelo.

logo-app YAMGUN Candy Mobile Zdarma ANDROID logo-app YAMGUN Digital Kingdom Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat