iOS 12 umožní používat iPhone nejen k odemykání dveří

iOS 12 umožní používat iPhone nejen k odemykání dveří
2018-05-28T17:04:04+02:00
• 28. 5. 2018

Očekává se, že společnost Apple rozšíří možnosti NFC technologie, a to v rámci zařízení iPhone. Přišel snad Apple konečně na to, že NFC nemusí být použitelné pouze pro přenášení souborů v rámci dvou zařízení? Pravděpodobně ano. 

Ale abychom jen nekritizovali limity NFC u iPhonu, díky této technologii uživatelé mohou nejen uskutečňovat platby (samozřejmě v ČR ne, neboť nemáme k dispozici Apple Pay), ale nově také odemykat dveře touto technologií vybavené. S touto novinkou se s největší pravděpodobností Apple pochlubí již začátkem příštího měsíce, a to na konferenci WWDC 2018, jež se koná 4. června. Samozřejmě půjde o součást nového operačního systému iOS 12. 

iOS 12 a technologie NFC

Změna čipu NFC, která bude představena začátkem příštího měsíce, by mohla uživatelům připravit další cestu k používání telefonů iPhone. Nicméně to také znamená další citlivé bezpečnostní interakce. Mobilní telefony takřka kontrolují náš život, neboť s jejich pomocí můžeme platit v obchodě, nebo dokonce otevírat dveře u automobilu.

Velkou zajímavostí je samozřejmě fakt, že zaměstnanci nové budovy Applu již dávno s touto technologií pracují. V praxi to znamená, že k identifikaci potřebují pouze iPhone a NFC, díky čemuž získají přístup do budovy a kanceláří.

Server The Information před čtyřmi lety uvedl, že se společnost Apple pokoušela rozšířit možnosti NFC o další bezpečnostní a tranzitní funkce. Je veřejně známo, že technologie Bluetooth se již používá ke správě některých inteligentních zámků pomocí iPhonu, ovšem NFC nabízí bezpečnější metodu připojení a ověřování, což je důležité nejen pro firmy, ale také vládní agentury. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat