Instagram – nově vlastní aktivita a sdílení do Příběhů

Instagram – nově vlastní aktivita a sdílení do Příběhů
2018-05-23T07:44:58+02:00
• 23. 5. 2018

Testování možnosti sdílet příspěvky v sociální síti Instagram do svých příběhů již pár měsíců probíhalo. Testování dospělo do úspěšného konce a novinka v podobě převzetí cizích příspěvků do svých příběhů dostalo reálnou podobu. Příspěvek ve vašem Instastory je v podobě nálepky. Jedním kliknutím pak uživatele přesune na originální příspěvek.

Skvělou možností je také vypnutí onoho sdílení. To je v základu povoleno, a pokud nechcete, aby uživatelé sociální sítě přebírali vaše příspěvky do jejich příběhů, lze tuto možnost v nastavení jednoduše vypnout.

Síť momentálně v odvětví příběhů roste raketovým tempem. Novinek byla v poslední době opravdu velká proce. Nahrávání více fotek najednou, příspěvky z jiných aplikací či podpora hudby a soundtracků nejsou výjimkou. Instagram, zdá se, nepřestává a své uživatele zásobuje dále novými a novými funkcemi.

Zatímco uživatelé Androidu si mohou již užívat této skvělé funkce, iOS uživatelé se dočkají v následujících dnech.

„Emoji bar“: nový způsob komentování

Ve fázi „prototypu“ se též nachází nástroj pro komentování. Ten je v podobě pásu s rychlým výběrem emotikonů. Nachází se zde i tlačítko pro označování přátel.

Odhalen byl také kousek kódu, který naznačuje možnost komentáře přímo z notifikačního menu vašeho zařízení bez nutnosti otevření samotné aplikace Instagram.

Zjistěte, kolik času trávíte na síti Instagram.

Sociální síť Instagram je hojně užívanou aplikací a mnoho lidí na ní tráví denně opravdu mnoho času. Zmíněné úniky kódů naznačují, že se v blízké době dočkáme funkce, která dokáže zobrazit reálné statistiky ohledně stráveného času v aplikaci. Funkce se jmenuje „Usage Insights“ a není zatím jasné, zda zobrazí kompletní čas strávený na Instagramu (což by pro některé z nás mohlo být opravdu vysoké číslo) či v kratších časových rozmezích jako je den, týden apod. Tato funkce i skvěle poslouží k jakési rodičovské kontrole. Rodiče tak mohou mít přehled nad tím, kolik času nad sítěmi tráví jejich ratolesti.

Odhalené kódy položkou „slideout_menu_time_spent“ o této funkci konkrétně vypovídají.

Google I/O konference odhalila aplikaci, díky které lze mít přehled o denní aktivitě v různých aplikacích. Nastavení maximálního času, který chceme v aplikaci strávit, je zde vítanou funkcí. Google se snažil poukázat na to, jak lidé tráví až příliš mnoho času v těchto poutavých aplikacích a nechávají si mnohé unikat mezi prsty.

Instagram se tedy inspiroval a funkcí „Usage Insights“ si tuto vlastnost propůjčuje. Jestli však půjde nastavovat časovač, to není známo.

Zdroje: engadget.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat