Google Play Awards 2018 zná své vítěze

Google Play Awards 2018 zná své vítěze
2018-05-08T07:59:26+02:00
• 8. 5. 2018

Dnes se koná vývojářská konference Google I/O 2018, v rámci které jsou představovány novinky v ekosystému této společnosti. Taktéž se pořádá akce Google Play Awards, kde jsou oceňovány nejlepší aplikace a hry v několika kategoriích. Již jsme vás informovali o nominacích a před začátkem konference se dozvídáme, které tituly zvítězily.

Google Play Awards 2018

V kategorii zaměřující se na aplikace, které jsou přínosné pro společnost zvítězila Simple Habit Meditation. Ta se soustřeďuje hlavně na uvolnění stresu, ať jste kdekoliv. Aplikace obsahuje namluvené nahrávky (anglicky), které se soustřeďují na cvičení pro uklidnění. Nabízí poměrně jednoduchý design, ale není zcela zdarma. Pro plné využívání je nutné platit 299 Kč měsíčně, přičemž prvních 31 dnů je zdarma.

logo-app Simple Habit Meditation Simple Habit, Inc. Zdarma ANDROID

Aplikace Be My Eyes vyhrála jako nejlepší pro přístupnost hlavně svým nápadem a zpracováním. Po nainstalování můžete být vyzváni, abyste pomohli nevidomému uživateli, kterému v podstatě propůjčíte své oči. Mezi uživateli dojde k navázání videohovoru a vy jednoduše popíšete postiženému člověku, co právě vidíte na obrazovce.

logo-app Be My Eyes - helping the blind see Be My Eyes Zdarma ANDROID

V rámci nejlepších aplikací se sociálním dopadem zvítězil titul Khan Academy. Nabízí možnost, jak se cokoliv naučit, od matematiky až po historii. Obsahuje tisíce videí a interaktivních kurzů.

logo-app Khan Academy Khan Academy Zdarma ANDROID

Google se zaměřil i na virtuální a rozšířenou realitu, kde zvítězila aplikace BBC Earth: Life in VR. V kategorii zaměřené na rozvíjející se trhy získala ocenění aplikace Flipkart pro nakupování. Posledním titulem je Canva, který získal ocenění jako nejlepší startup. Jedná se o nástroj pro grafický design a úpravu fotek.

logo-app Canva - Free Photo Editor & Graphic Design Tool Canva Zdarma ANDROID

Hry

V sekci her najdeme nejlepší tituly. V podkategorii Indie zvítězil titul Old Man’s Journey a nejlepší komunitní hrou je Episode. Nejlepším hitem se naopak stala hra Empires & Puzzles, která porazila PUBG MOBILE nebo Final Fantasy XV Pocket Edition.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat