GCam Tool 2.0 přináší novinky včetně kompletního přenesení fotografií z Google fotoaparátu

GCam Tool 2.0 přináší novinky včetně kompletního přenesení fotografií z Google fotoaparátu
2018-05-12T11:36:23+02:00
• 12. 5. 2018

Aplikace fotoaparát od kalifornského velikána Google je oficiálně k dispozici pouze na telefony Pixel a Nexus. Dříve však byla k dispozici na všechny Android telefony s verzí 4.4 KitKat a výše. Inu, je zde stále možnost, jak jej získat i na jiné telefony. Omezená škála však zahrnuje pouze telefony s procesory 820, 821, 835 společnosti Snapdragon.

Kamera se vyznačuje především video stabilizací, HDR+, portréty a snímky s bokeh efektem (rozostření s výraznými světelnými prvky), aj. Ale to je spíše k představení aplikace.

GCam Tool 2.0, program, který byl vytvořen uživatelem Redditu s „nickem“ /u/naveenjn, slouží nyní primárně hlavně pro přenos fotografií z Google fotoaparátu do jiné složky v zařízení či zabraňování zrcadlovému otáčení selfie fotek. Dříve ale sloužila pro pouhý přenos selfie fotografií do jiných složek.

GCam Tool 2.0: levné řešení jednoduchého přenosu fotografií

Samotná aplikace je velmi jednoduchá. Obsahuje prakticky pouhou hlavní stránku s pěti položkami (vyp/zap, přesouvání více složek najednou, nastavení, upgrade, hodnocení aplikace na Google Play) Políčko upgrade jsem schválně zvýraznil, jelikož aplikace není se všemi funkcemi tak úplně zdarma. Nicméně symbolický 1 dolar vaši peněženku nezruinuje. Symbolická cena v sobě zahrnuje podporu nezávislého tvůrce aplikace, kompletní přenos fotek místo kopírování, manuální vícepoložkový přenos a mazání složek a dočasných souborů vytvořených fotoaparátem Google a hlavně zmíněné zrcadlové překlopení selfie fotografií.

Většina předních kamer neumožňuje ukládání fotografií přesně tak, jak je vidíte, ale jednoduše se překlopí. Ty je pak nutno manuálně překlopit v úpravách fotografií, což je velmi zdlouhavý proces, pokud je selfie fotografií více. Dalším neduhem této záležitosti je pak plnění paměti, jelikož originální fotografie zůstává a manuálně překlopená se uloží jako další fotografie.
GCam Tool 2.0 tento neduh eliminuje a fotografie zůstává neotočená. Nechtěné otáčení fotografií je dle portálu xda-developers jedna z větších záporů fotoaparátu od Googlu.

Pokud jste i vy uživatelem fotoaparátu od Googlu, tato aplikace je přesně pro vás. Co se týče ukládání fotografií např. na SD kartu, tato aplikace je momentálně asi to nejlepší řešení. V aplikaci pod položkou „settings“ stačí zvolit složku, do které se ukládají fotografie, a pod kolonkou pro zdrojovou složku zvolit, do jaké složky se budou následující fotografie ukládat. K dispozici zde máme nastavení, zda přenášet pouze portréty do cílové složky, či nikoliv. „Batch Move“ pak umožňuje přenos vícero složek.

A převrácené selfie snímky? Těm s aplikací GCam Tool 2.0 odzvonilo. Není však nic snazšího, než aplikaci vyzkoušet na vlastní kůži. Volně ke stažení na Google Play (viz. odkaz níže).

logo-app GCam Tool AppTuners Zdarma ANDROID

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat