Chystané novinky od Googlu v rámci aplikací

Chystané novinky od Googlu v rámci aplikací
2018-05-06T07:43:25+02:00
• 6. 5. 2018

V úterý se koná největší vývojářská konference Googlu, na které dojde k představení mnoha novinek zaměřených na vývojáře. V minulosti docházelo k uvedení i hardwaru, ale poslední dobou tomu tak již není. Letos by se ale všechny novinky nemusely točit kolem vývoje. Dle všech náznaků se dočkáme i větší porce novinek v rámci aplikací pro uživatele.

Google Zprávy

Už jste si u nás mohli přečíst spekulaci, že jedna z hlavních novinek Google I/O 2018 se bude točit kolem Google Zpráv. Nyní se objevila dokonce i ikona, která bude reprezentovat tuto službu na mobilních zařízeních.

One

One Today je charitativní aplikace Googlu, která byla naposledy aktualizována v roce 2015. I zde by mělo dojít pravděpodobně na aktualizaci, která se bude týkat i designu ikony aplikace. Samozřejmě je zde možnost, že nová ikona nepatří aplikaci One Today, byť se to nejvíc nabízí.

Původní vs. nová ikona

Ads

Mezi nabízenými aplikacemi od Googlu nejdeme i Google AdSense a Google AdWords. Obě slouží pro správu a přehled reklam stejnojmenných služeb. Nyní se ale objevila i ikona s názvem Ads. Zatím není jisté, jestli se bude jednat o novou službu Google Ads, nebo dojde na spojení výše jmenovaných, byť se to nabízí.

Google Ads, Google AdSense a Google AdWords

Migrate

Další ikona, kterou se podařilo objevit, se jmenuje Migrate. Dle některých náznaků by se mělo jednat o přejmenovanou aplikaci Data Transfer Tool, která slouží na nových Pixelech pro přesun dat mezi zařízeními. Odhaduje se, že by tato změna mohla znamenat uvolnění aplikace většímu počtu uživatelů, což by mohlo přinést i nové možnosti a funkce.

Migrate a Data Transfer Tool

Další nové ikony

Nabízí se ještě další nové ikony, ale k nim je velmi málo informací. Zatím nevíme, jaké aplikace nebo služby budou reprezentovat. Jmenují se PLX, Insights a MDC iOS.

PLX, Insights a MDC iOS

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat