UMIDIGI představilo low-endový telefon A1, bohužel Androidem One nedisponuje

UMIDIGI představilo low-endový telefon A1, bohužel Androidem One nedisponuje
2018-04-27T07:41:03+02:00
• 27. 4. 2018

UMIDIGI je méně známým výrobcem telefonů, které exportuje do Evropy, asijských zemí (kromě Číny) a rozvojových zemí. Nyní představuje další low-endové zařízení s názvem UMIDIGI A1 Pro. Obdobné označení použilo i Xiaomi u modelu Mi A1, kde označením A1 symbolizovalo přítomnost projektu Android One. Bohužel u UMIDIGI tomu tak není. A i když nese název Pro, tak s žádnou „pro“ výbavou se zde nesetkáte. UMIDIGI A1 Pro jde s cenovkou hodně nízko a výbava tomu odpovídá.

Nízká cena rovná se slabé parametry

UMIDIGI se rozhodlo očesat výrobní náklady modelu A1 Pro na minimum a výsledná cena je 2 100 Kč (plus poplatky celníkům a poště). Za tuto cenu získáte telefon se skoro čistým Androidem 8.1, USB-C konektorem a rychlonabíjením či protáhlý displej v poměru 18:9. Baterie získala kapacitu 3 150 mAh a plně ji máte nabitou za dvě hodiny. Výhodou je i vlastní implementace obdoby Face ID, díky kterému budete odemykat A1 Pro pomocí svého obličeje. UMIDIGI A1 Pro přichází ve dvojím barevném provedení modré a černé barvy. Tělo je celokovové a na zadní straně disponuje duálním fotoaparátem a čtečkou otisků prstů. Samotný 5,5″ displej je po okrajích zaoblený a kopíruje tak tělo telefonu.

UMIDIGI A1 Pro

Hlavním problémem UMIDIGI A1 Pro je procesor, který spadá do nižší třídy procesorů od MediaTeku. Jde o MTK6739, který má čtyři jádra a je taktovaný na 1,5 GHz. Procesor je doplněn 3 GB RAM a 16 GB ROM, což je již na rok 2018 značně málo. Nečekejte tedy svižný chod systému a aplikací. Od duálního fotoaparátu můžete čekat průměrné výsledky. Primární kamera má 13 MPx a sekudární 5 MPx. Přední selfie kamerka má též jen 5 MPx.

UMIDIGI A1 Pro

Zdroj: kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat