Smartphone Thuraya X5-Touch se zapíše do historie

Smartphone Thuraya X5-Touch se zapíše do historie
2018-04-11T20:01:46+02:00
• 12. 4. 2018
2

O společnosti Thuraya jste možná ještě neslyšeli. Jedná se o arabskou společnost, která vlastní dva geostacionární satelity zajišťující pokrytí MSS (Mobile Satellite Service) ve 161 zemí světa. Satelitní technologie není zrovna nejlevnější, proto si zejména nachází využití u nejrůznějších firem. Do této chvíle byly v nabídce běžně vypadající mobilní telefony (tlačítkové), což dostačovalo na základní komunikaci. Nyní se ale firma zapíše do historie díky mobilu Thuraya X5-Touch.

Thuraya X5-Touch

Na první pohled byste řekli, že se jedná o zvláštní smartphone s anténou, ale ve skutečnosti se jedná o první smartphone s podporou MSS na světě. Běží na něm Android a poskytuje připojení ve 161 zemí světa.

Thuraya X5-Touch

V tuto chvíli neznáme mnoho informací kolem hardwaru, ale společnost uvedla, že novinka je vybavena 5,2palcovým Full HD displejem. Ve výbavě se nachází vysokopacitní baterie a přední i zadní foťák. Smartphone splňuje certifikaci IP68 a mil 810 G/F. Mobil je také vybaven dvěma sloty na SIM karty, přičemž jeden zajišťuje MSS a druhý podporuje 2G, 3G a 4G.

Bohužel více informací nebylo poskytnuto, ani cenu neznáme. Ostatně u této kategorie zařízení se nepočítá, že by si je kupovali běžní zákazníci. První zájemci si budou moci pořídit Thuraya X5-Touch v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Miroslav Zahradnik

12. 4. 2018, 18:00

Já mívám v práci v autě vždycky buď satelitní telefon Iridium 9575 EXTREME a nebo Thuraya XT-PRO. Zrovna včera jsem volal tím Iridiem na klasický mobil také na stejný satelitní telefon. Je to tragédie. Pokud to není v držáku v autě (který je napojen na anténu, která je vyvedena na střechu), tak signál vypadává skoro furt, někdy to nenaběhne ani za pár desítek minut, i když jste venku na otevřené ploše – kus od auta a od stromů, při hovoru je tam trochu zpoždění, občas jsou tam různé pazvuky, chrčení atd. Používám to jen když opravdu žádný jiný dostupný způsob není a potřebuji si zavolat. Takže jsem ve směru používání satelitních telefonů hodně skeptický. Snad jen jako největší nouzovku, to ještě beru. Dříve jsem doufal, že se to za tu dlouhou dobu existence nějak doladí a bude to fungovat aspoň částečně jako mobil… Tak to teda ani náhodou…

Matěj Vondráček

12. 4. 2018, 6:58

Jen čekám až to Apple okopíruje, a pak to začnou kopírovat všichni od Applu ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat