Opera Touch je nový webový prohlížeč pro Android

Opera Touch je nový webový prohlížeč pro Android
2018-04-25T20:46:06+02:00
• 25. 4. 2018

Google nabízí v Obchodě Play prohlížeč Chrome, ale zároveň jsou k dispozici verze Beta, Dev a Canary. Opera se zřejmě nechala tak trochu inspirovat a uvedla čtvrtý webový prohlížeč. Tentokrát nejde o beta verzi nebo mini variantu, ale o zcela novou aplikaci Opera Touch.

Opera Touch

Jak už název napovídá, novinka se orientuje na jednodušší ovládání pomocí jednoho prstu. Zde se společnost zaměřila pravděpodobně na velké smartphony, kde mnohdy musíte používat obě ruce, abyste ovládli například celý prohlížeč.

Opera zde klade hlavní důraz na na ovládání, k čemuž slouží kulaté tlačítko ve spodní středové části displeje. Při jednom kliknutí se dostanete na úvodní obrazovku s rychlými odkazy a možností hledání. Když podržíte prst na tomto tlačítku, objeví se rychlá nabídka nabízející zavření stránky, obnovení anebo odeslání do stolního prohlížeče. Také jsou k dispozici záložky nebo aktuální stránka.

Jak již bylo zmíněno, tak lze odeslat webovou stránku do stolního prohlížeče. Opera tuto funkci nazývá jako Můj Flow a jedná se obousměrnou funkci. K propojení stačí mobilním telefonem naskenovat QR kód prohlížeče Opera pro Windows.

Tuto novinku jsem si chtěl vyzkoušet, ale objevila se, až když jsem několikrát aktualizovat počítačovou verzi Opery. Bohužel ani tehdy se mi nepodařilo přes QR kód propojit tyto aplikace. Zřejmě má Opera ještě nějaké komplikace nebo jsou servery přetížené.

Opera Touch je zajímavý koncept a rozhodně si zaslouží vyzkoušení. Na samotné ovládání si musíte trochu zvykat, ale neviděl bych v tom problém. Jedná se tak vlastně o další variantu, jak procházet webové stránky.

logo-app Opera Touch: the fast, new browser with Flow Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat