První kopie Huawei P20 Pro, Vkworld K1 má trojitý zadní fotoaparát

První kopie Huawei P20 Pro, Vkworld K1 má trojitý zadní fotoaparát
2018-05-02T14:47:38+02:00
• 4. 4. 2018
2

Huawei nedávno představil Pro verzi telefonu P20. Ten disponuje trojitým zadním fotoaparátem. Čínští výrobci nezaháleli a už přišli s prvními obrázky kopií trojité kamery. Jako jeden z prvních je Vkworld K1.

Minimum pixelů oproti Huawei

Vkworld sice přichází s kopií Huawei P20 Pro, avšak při snaze o co nejnižší cenu je kopírování pouze v počtu kamer. Co se týče kvality, tak zde se jde rapidně dolů. Telefony Huawei v této nejvyšší třídě využívají při focení umělou inteligenci, zatímco Vkworld nikoli. Navíc Vkworld používá méně kvalitnější senzory, které často patří to low-endové řady od Samsungu či od Sony.

Nový Vkworld K1 přijde na trh v půlce letošního roku, zatím není ani známá jeho cena. Dle předešlých modelů můžeme odhadovat, že pravděpodobně nepřekročí 300 dolarů, což je v přepočtu 6 200 Kč. K1 nabídne hlavní fotoaparát se 16 MPx. Sekundární a terciální fotoaparát nemají specifikované MPx, avšak jeden bude určen jako tele objektiv s 2,5 digitálním zoomem a třetí bude pro snímky ve špatně osvětleném prostředí. Třetí kamera by měla udělat za sebou deset fotografií a z ní pak poskládat jednu výslednou s nejlepším světlem na snímku.

O novince víme pouze, že bude disponovat 4 GB operační paměti a 64 GB interní paměti. Procesor bude od MediaTeku, pravděpodobně střední či nižší třída. Baterie bude mít kapacitu 4 000 mAh. Displej bude mezi 5,5-6,1″ s poměrem stran 18:9. Čtečka prstů by dle prvotního renderu měla být umístěna ve předu. Předpokládá se, že operační systémem bude Android ve verzi 8.0/1 s vlastní nástavbou od Vkworld.

Zdroje: ,

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Chyba v názvu

Přemysl Vaculík

VIP 2. 5. 2018, 14:47

Díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat