Gmail umožňuje dvoufázové ověření pro iOS

Gmail umožňuje dvoufázové ověření pro iOS
2018-04-20T19:44:42+02:00
• 20. 4. 2018

Google nahradil SMS zprávy jako výchozí metodu dvoufázového ověření u zařízení Apple. Uživatelům iOS bylo doporučeno, že si mají nainstalovat Google aplikaci pro dvoufázové ověřování při přihlašování. Pro lepší adaptaci zpřístupňuje americká firma 2SV přímo v aplikaci Gmail.

Jelikož je odesílání bezpečnostních kódů pomocí textových zpráv ohroženo spoofingem (dojde k pozměnění hlavičky SMS zpráv tak, že příjemce zprávy vidí jako odesílatele někoho úplně jiného), rozhodl se Google pro ověřování pomocí „Google Promt“. Při přihlášení v aplikaci nebo službě Google, dostane váš telefon upozornění, které vás požádá o potvrzení přihlášení nebo odmítnutí.

Díky tomu dojde k větší bezpečnosti, protože tato možnost nabízí více informací. Zobrazí se například, v jakém prohlížeči a operačním systému k přihlášení došlo a dále pak v jakém místě, na jaké IP adrese a v jakém čase.

Uživatelům bylo doporučeno nainstalování primárního Gmailu, který nabízí plné vyhledávání a další vychytávky. Notifikace budou vybízet k otevření aplikace a zobrazení výzvy na celou obrazovku.

Google doufá ve větší zájem o Gmail

S příchodem 2SV společnost očekává, že se zvýší zájem uživatelů o jejich aplikaci, ve které došlo k přepracování designu.

Jsou-li na zařízeních nainstalovány oba programy jak Google, tak Gmail, zobrazí se výzva na posledním výchozím e-mailovém klientovi. Novinka bude dostupná v nadcházejících týdnech pro všechny uživatele.

 

logo-app Gmail - Email by Google Developer Zdarma iOS

logo-app NEZNÁMÁ ANDROID

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat