Nomu M6: Nejtenčí a nejstylovější odolný smartphone

Nomu M6: Nejtenčí a nejstylovější odolný smartphone
2018-03-15T15:59:29+02:00
• 15. 3. 2018

Hned na úvod zde máme zajímavý poznatek, co si společnost Nomu myslí o existenci odolných telefonů.

„V dnešním světě, ve kterém vládne závislost na mobilních zařízeních je právě závislost velikým problémem. Lidé si dobrovolně ničí zdraví a hlavně jejich zrak dlouhým, převážně nočním, pozorováním zářícího displeje jejich chytrého zařízení. Někteří lidé se snažili zbavit, nebo-li alespoň zredukovat,  závislost. Ve většině případech to však nikam nevede. Myslíme si ale, že to není vaše chyba, ale chyba výrobců těchto zařízení. Ti cílí především na design a výkon telefonu, čemuž vévodí hlavně čísla (vysoké hodnoty paměti RAM, vysoký počet jader). Náš produkt je ale veden na zdravý životní styl, je tedy třeba telefon zabalit do odolného těla a obohatit o odolnost proti vodě a prachu.“

Nomu M6: Odolný krasavec

Z těchto sebejistých slov výrobce Nomu je patrné, že telefon M6 nebude klasický telefon pouze pro běžné použití. Ano, jde o odolný telefon, což jsem také již naznačil. Ten ale nabídne nejtenčí tělo, co si lze na odolných zařízeních přát. Čínský Nomu tedy jednoznačně podporuje zdravý životní styl, jak již nakousl odolným tělem a přítomností jisté odolnosti proti vodě. Tímto vyloženě láká uživatele, závislé na mobilních zařízení, aby šli ven a žili zdravě!

Odolné smartphony jsou dnes více a více populární, což je také přímou úměrou k rostoucí popularitě venkovních aktivit. Zde se minimálně hodí odolné tělo, venku je přeci jen větší šance na malou nehodu s vaším zařízením. Z těchto odolných telefonů se tak stává „must-have“ věcička pro nadšence do venkovních aktivit.

Model M6 nabídne certifikaci IP68 a MIL-STD-810G. Zatímco IP68 nabídne aktivní ochranu proti vodě a prachu, tak druhá certifikace je vojenského původu. Nabídne tedy extrémní odolnost proti nárazům, elektrickým šokům a nízkým teplotám. Tímto je M6 určen pro opravdu širokou škálu uživatelů. Zařízení se navíc chlubí 8MP kamerkou od SONY pro kvalitní snímky. Z vašich cest si tedy přivezete nejen telefon v celku, ale i krásné fotografie. Za zmínku zajisté stojí dvojitý modul pro sledování vaší pozice. Ten se týká GPS v kombinaci se satelity GLONASS. To uživateli vyvrací možnost se kdekoliv na světě ztratit.

Nomu M6: Telefon nejen do akce

Slim design tohoto chytrého zařízení navíc dovoluje jej používat v běžném životě. Pouhá 10mm tloušťka slibuje i nízkou váhu. Na výrobu nebyly použity klasické kovové a gumové materiály. Místo si zde našel materiál, který se chová trochu jako zrcadlo. Mnozí z vás by si mohli materiál přirovnat ke křehkosti zrcadla, ale opak je pravdou. Zařízení je opravdu odolné a mimo to velmi elegantní. Tmavá povrchová lesklá úprava v kombinaci s kontrastním oranžovým rámečkem vypadá skvěle. Tohoto aspektu se jistě mohou chytit i podnikatelé.

M6 od Nomu je velmi ambiciózní zařízení. Potěší ten fakt, že je cíleno na střední třídu, takže se odrazí i na ceně. Bližší specifikace zatím nebyly odhaleny, ale dle fotografie pravděpodobně půjde o zařízení s Androidem. Škála uživatel je opravdu velmi široká a záleží, kde si nová M6 své místo najde. Ať už u běžného uživatele, podnikatele, či adrenalinového nadšence, který ocení armádní certifikaci v kombinaci s IP68.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat