Instagram asi přidá funkci hlasových hovorů a videohovorů

Instagram asi přidá funkci hlasových hovorů a videohovorů
2018-03-06T08:44:16+02:00
• 6. 3. 2018
2

Instagram je velmi populární sociální síť, kterou vlastní gigant Facebook. V posledním roce Instagram dostal spoustu nových funkcí. Ty se týkaly například archivů pro vaše stories, vyhledávač GIFů a další. V prosinci roku 2017 se Instagram dostal i takzvaný „Alpha Channel“, díky čemuž uživatelé mohou testovat nejnovější funkce. Zdá se, že učení aplikace jen tak nekončí.

Instagram: uskutečňujte hovory

Společnost Facebook pro svůj Instagram chystá novinku, díky které aplikace udělá veliký krok vpřed. Jedná se o možnost volání a uskutečňování videohovorů. Snaží se tím konkurovat hlavně Snapchatu, který tuto funkci již nějaký čas nabízí. Naproti tomu Instagram tuto funkci opravdu postrádá. Doteď je zatím možné mimo klasický chat pouze sdílet příspěvky a fotky. Co se týče dalších aplikací pro komunikaci, kterou Facebook vlastní, messenger a WhatsApp již tyto funkce volání nabízí. Facebook se rozhodl tuto funkci implementovat právě i do Instagramu. Ten zatím oplýval hlavně funkcemi ohledně fotografií. Přidání hovorů a videohovorů je tedy významným krokem.

Jistý čtenář portálu XDA objevil v souborech aplikace právě tyto soubory, které tomuto kroku více než nasvědčují. Na dalším obrázku si můžeme všimnout kousku kódu, který pravděpodobně pochází ze zdrojového kódu aplikace.

Kousek kódu opravdu nasvědčuje tomu, že aplikace bude pravděpodobně obsahovat možnost videochatu. Můžeme i očekávat funkci, díky které aplikace v přímých zprávách zobrazí hlášku „videochat započal“ či „videochat skončil/uživatel opustil videochat“.

Přidáním jak video hovorů, tak i klasických hovorů se z populární aplikace pro sdílení fotografií stane opět o něco komplexnější služba. Bohužel zde nemáme žádné informace ohledně období, kdy bychom mohli tuto skvělou novinku přivítat. Pravděpodobné je však to, že v příštích týdnech můžeme očekávat oficiální oznámení.

Můžeme se tedy těšit, kdy tato skvělá aktualizace spatří světlo světa, protože je téměř jisté, že se Facebook opravdu rozhodl aplikaci pro sdílení fotografií takto obohatit. Kdy tedy aktualizaci můžeme očekávat, to se již nechme překvapit.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Karel Straka

6. 3. 2018, 11:28

Já si za myslím, že to je zbytečný a není to potřeba.

Ondřej Bačák

6. 3. 2018, 8:58

Myslím si, že to je dobrý krok. :))

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat