Instagram přidává do svého Directu nové funkce

Instagram přidává do svého Directu nové funkce
2018-03-01T16:00:46+02:00
• 1. 3. 2018

Každý jistě ví, že samotným srdcem Snapchatu je samotné chatování s ostatními. Ať se jedná o čistý text, či hlavně o fotografie a krátká videa. Téměř stejné funkce nabízí i aplikace Direct od Instagramu. Mezi rozdíly však nyní přibývá další a velmi podstatný. Instagram se rozhodl do svého Directu přidat nové ochranné prvky. A to takové, že je v žádné jiné aplikaci jemu podobné opravdu nenajdete.

Změny nastávají, když pošlete takzvanou „efemérní“ fotografii, tedy tu, které tradičně během chvíle uživateli na druhé straně zmizí, či video z kamery Instagram Direct. Změny se týkají právě příjemců. Uživatel může navolit, zda se příjemci zobrazí pouze jednou, video mu půjde přehrát pouze jednou, či obě verze uvidí trvale.

Instagram se učí z nedostatků Snapchatu

Dříve tomu bylo u Snapchatu tak, že všechny zprávy (obrázky, videa) mohly být přehrány pouze dočasně a pak se nenávratně smazaly. Tuto možnost nebylo možno deaktivovat.

Samostatné funkce, které by umožnily opětovné přehrání každé fotografie či videa, by vybízely k právě tomuto účelu. Jistě víte, že jsou fotografie a videa, která by měla být vidět zkrátka pouze jednou. Řeč je samozřejmě o citlivějších fotografiích. Na druhou stranu je na Instagramu vítaná možnost si „necitlivé“ konverzace uložit. To zajisté vede k tomu neztratit nit v konverzaci, pokud někdo zapomene, co bylo ve vizuální zprávě.

Instagram své funkce tedy rozšiřuje a přidává funkci „keep in chat“, tedy „zanechat v chatu“. A to rovnou mezi dvě další – „povolit opakování“„vidět pouze jednou“. Ty bylo však možné vidět už v listopadu minulého roku.

Mluvčí společnosti Instagram portálu TechCrunch uvedl:

„Všechny tyto změny jsou hlavně navrženy tak, aby lidem poskytovaly větší kontrolu nad tím, co sdílí s přímými přáteli“

Chytne se Direct díky novým funkcím více než Snapchat?

Až 64 % uživatelů Snapchatu v srpnu 2017 raději posílá soukromé fotografie, než aby je přidalo do „Stories“. Díky tomu se ukázalo, že posílání soukromých zpráv je hlavní využívanou funkcí Snapchatu. Počet uživatelů, kteří posílají soukromé zprávy, stále roste. To je taky příčina, proč v třetím kvartále roku 2017 denní počet užití „Stories“ poněkud stagnoval.

Instagram i Snapchat se vydávají odlišnými směry. Příběhy Instagramu vám umožní sdílet více než permanentní informace o vašem životě. Kdežto Snapchat se přiklání spíše k soukromému chatování. A to nejen z důvodu, že popularita soukromého chatování roste. Přece jen, potrhlé momentky nikdo jen tak nechce zviditelňovat co nejvíce.

Uvidíme, jak se nové funkce Directu od Instagramu chytnou. Je možné, že v odvětví soukromých zpráv Instagram jednou Snapchat předčí.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat