Galaxy S9 Plus má nejlepší foťák dle Dx0Mark, ale absolutní jedničkou není

Galaxy S9 Plus má nejlepší foťák dle Dx0Mark, ale absolutní jedničkou není
2018-03-02T07:29:57+02:00
• 2. 3. 2018
2

V posledních letech se fotografické schopností smartphonů vylepšují s každou generací. Pokaždé se očekává, s čím novým výrobce přijde. Aktuálním trendem jsou samozřejmě duální foťáky, a dokonce se připravují i takové mobily, které budou mít tři. Samsung šel jinou cestou a jako první výrobce nabídl mobily s proměnlivou clonou, což je v podstatě poprvé k vidění u mobilů.

V tuto chvíli čekáme, až se Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus dostane do redakcí, aby se mohla novinka provětrat v přímém používání. Mezitím se dozvídáme od společnosti Dx0Mark, že Galaxy S9 Plus dosáhl na nejvyšší celkové skóre. Konkrétně se Samsung podařilo vybavit mobil natolik, že získal 99 bodů.

Pakliže bychom měli nyní jednoduše na základě tohoto čísla seřadit smartphony, tak na druhém místě je Google Pixel 2, třetí obsazuje iPhone X, čtvrté patří Huawei Mate 10 Pro a páté místo obsadil iPhone 8 Plus. Až na mobil od Googlu, všechny nabízejí duální zadní foťák.

Galaxy S9 Plus je jedničkou, ale

Jak poznamenal známý technologický youtuber , Galaxy S9 Plus sice vyhrává v celkovém hodnocení nad Google Pixelem 2, ale jen díky dvěma vlastnostem. Konkrétně se podařilo Galaxy S9 Plus dosáhnout výrazně lepšího hodnocení v kategorii bokeh (efekt rozmazaného pozadí) a zoom. Taktéž nabízí lepší redukci šumu. V ostatních oblastech nestačí na nedávnou jedničku.

 Galaxy S9 Plus

Samsung Galaxy S9 Plus vs. Google Pixel 2

Je tedy evidentní, že Samsung potřeboval druhý foťák, aby porazil mobil s jedním foťákem, Pixel 2. Můžeme konstatovat, že Galaxy S9 Plus je aktuálně číslem jedna v celkovém hodnocení, ale Pixel 2 má právo se chlubit, že nabízí lepší vlastnosti v oblasti focení.

Musíme také brát v potaz, že se jedná o výsledky určitého způsobu focení a testování. Smartphony v prvních příčkách nabízejí velmi dobré fotografické schopnosti a v praxi může být velmi obtížné jednoduše rozhodnout, který je ten nejlepší.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vlastimil Bartošák

3. 3. 2018, 12:15

Vesměs je i v některých případech horší jak Galaxy S8 hlavně v podání textury :) a u videa ani nemluvím

Ondřej Bačák

2. 3. 2018, 8:49

souhlasím,tohle se porovnává velmi obtížně.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat