BLOCKS spouští projekt s názvem Project OpenWatch

BLOCKS spouští projekt s názvem Project OpenWatch
2018-03-16T13:50:11+02:00
• 16. 3. 2018

Dnešní doba chytrých zařízení obsahuje mimo samotné chytré telefony již i další zařízení. Mohli jsme slyšet o chytrých lampách, chytrých brýlích či hodinkách. V dnešním článku si podrobněji představíme Project OpenWatch. Ten se týká právě zmíněných chytrých šperků na zápěstí.

Project OpenWatch: Sestavte si hodinky jako stavebnici

Spousta předních společností, které se zabývají produkcí chytrých telefonů, se stočily i na kolej chytrých hodinek. Máme zde Samsung se svojí řadou hodinek Gear, Huawei se svými Huawei Watch či Band nebo takový Apple a jeho Apple Watch.

Jednoznačně se trh s chytrými hodinkami stále rozrůstá. Toho si všimla společnost BLOCKS. Ta se rozhodla, že půjde trochu jinou cestou a své hodinky bude produkovat v podobě „stavebnice“. To znamená, že si budete moci navolit, v jaké podobě a s např. jakým páskem je obdržíte. Podotýkám, že to jsou zatím spekulace, jedná se o projekt.

Společnost BLOCKS se snaží tímto dělat věci jednodušší. Představuje hodinky, které běží na systému Android. Konkrétně ve verzi Oreo. Výrobce má též vizi nejen v modulárním hardwaru, ale i softwaru. Pokud by na hodinky vyšla plná podpora „Android Oreo Board Support Package“ či „Linux Kernel“. Díky tomu se budou moci vývojáři podílet na vývoji hodinek po softwarové stránce.

Mimo samostatné hodinky vývojáři spouští další projekt. Ten umožňuje ostatním vývojářům tvořit vlastní platformu určenou pro chytré hodinky. Cílem tohoto projektu je vytvořit platformu, která by mohla být přímým konkurentem platformy Android Wear. Project OpenWatch od společnosti BLOCKS startuje v partnerství s LineageOS a CarbonROM.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat