Apple chce být opět revoluční, pro rok 2020 chystá ohebný telefon

Apple chce být opět revoluční, pro rok 2020 chystá ohebný telefon
2018-03-28T18:15:10+02:00
• 28. 3. 2018

Apple tvář iPhonu mění velmi pomalu a neochotně, byli jsme tedy překvapeni, když společnost představila iPhone X se slavným výřezem v displeji. To je ovšem nic v porovnání s tím, co plánuje pro rok 2020, tedy pokud je samozřejmě nově uniklá spekulace pravdivá.

Analytik Merrill Lynch svým klientům prohlásil, že „naše informace naznačují, že Apple spolupracuje s dodavateli na skládacím telefonu, který by se mohl tvářit i jako tablet a k dispozici by měl být již v roce 2020″.

Apple myslí na budoucnost

Je zde samozřejmě mnoho důvodů, proč tomuto prohlášení nevěřit. Finanční analytici se obvykle zajímají o své vlastní zájmy a dodavatelské úniky jsou pro ně často na posledním místě, tedy alespoň co se zpravodajské spolehlivosti týká. Ovšem něco na této informaci být může.

Apple totiž již nějaký ten pátek spolupracuje se společností LG, což je jedna z mála firem, který dokázala vyrobit ohýbatelnou obrazovku. Koncem loňského roku společnost Apple podala patentovou přihlášku na „elektronické zařízení, které může mít pružnou část a umožňuje její složení“.

Jablečná společnost také konečně ukázala, že je ochotna alespoň trochu experimentovat. Krásným důkazem toho je nový iPhone X. Doposud Apple tak trochu sledoval a doháněl svou konkurenci. Nyní má možnost být zase v něčem originální. Ohebný telefon by jistou originalitu nabízel – radikálně odlišný design a možnost zdvojnásobit velikost displeje. Flexibilita takového zařízená by také mohla nabídnout zcela nové způsoby interakce s telefonem, což mimo jiné ukazuje demo níže.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat