Samsung vytvořil aplikaci na měření stresu My BP Lab MWC 2018

Samsung vytvořil aplikaci na měření stresu My BP Lab [MWC 2018]
2018-02-27T07:44:43+02:00
• 27. 2. 2018
1

Samsung spolu s novými telefony S9 a S9+ představil i novou aplikaci na měření krevního tlaku a stresu. Díky novému optickému snímači na těchto zařízeních je možné získávat nová data o uživatelích, která následně poslouží k informování o jejich zdravotním stavu.

Na jiném telefonu si stres nezměříte

Samsung vyvinul speciální aplikaci My BP Lab, velice volně přeloženo jako Moje laboratoř na vyhodnocení krevního tlaku, která pomocí nového optického snímače na telefonech Samsung Galaxy S9 a S9+ umožní uživatelům sbírat o sobě přesnější data o svém krevním tlaku. Díky komplexnímu měření kroků, cvičení, stravy či spánku se pomocí doplnění informací o krevní tlaku vyhodnotí stresová zátěž uživatele.

Každý nový uživatel, který se do programu zapojí, bude vyzván k zapojení se do průzkumu realizovaný Samsungem a kalifornskou univerzitou. Díky sesbíraným datům budou moci vývojáři lépe upravit a aplikaci, aby správněji zobrazovala uživateli například zmíněnou stresovou hodnotu.

„Vyvinuli revoluční optický snímač pro Galaxy S9 a S9+. Jsme rádi, že tento snímač můžeme v rámci partnerství s UCSF (Universityof California, San Francisco) využít, a přispět tak k výzkumu, který našim zákazníkům přinese užitečnou zpětnou vazbu o jejich zdravotním stavu,“ uvedl Peter Koo, senior viceprezident a vedoucí týmu Health Service. Samotná aplikace by pak na základě sebraných dat o uživateli měla poskytovat personalizované rady, jak snižovat stres. „Naše partnerství se společností Samsung by mohlo přispět ke zlepšení zdravotního stavu mnoha lidí po celém světě tím, že jim pomůžeme zvládat stres,“ uvedla profesorka psychiatrie na UCSF a ředitelka Laboratoře pro studium emocí, zdraví a psychofyziologie Wendy Berry Mendes, Ph.D.

Aplikace bude na Google Play dostupná od 15. března a ze začátku bude uvolněna pouze pro Spojené státy americké.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Ondřej Bačák

27. 2. 2018, 7:53

Je vidět že nová doba přichází s novými technologiemi. Uvidí se časem, zda ta aplikace je užitečná.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat