Qualcomm rozšiřuje své obchodní vztahy se společností Samsung

Qualcomm rozšiřuje své obchodní vztahy se společností Samsung
2018-02-07T11:14:49+02:00
• 7. 2. 2018

Společnost Qualcomm na své tiskové konferenci oficiálně oznámila, že rozšiřuje své obchodní vztahy s jihokorejskou společností Samsung. Obě společnosti podepsaly víceletou strategickou dohodu v různých technologických oblastech, a to hned v celé řadě mobilních zařízení. Steve Mollenkopf, generální ředitel společnosti Qualcomm, později prohlásil:

„Společnost Qualcomm si již mnoho let užívá silného partnerství se společností Samsung a s potěšením dále posilujeme a rozšiřujeme náš obchodní vztah prostřednictvím této novelizované křížové licenční smlouvy. I nadále budeme hlavním dodavatelem hardwarových součástek společnosti Samsung.“

Qualcomm rozšířením partnerství jen získá

Nová smlouva se týká smartphonů, jako jsou nadcházející modely Galaxy a vybavení infrastruktury. Společnost Samsung rovněž stáhne žalobu na společnost Qualcomm, která se podle všeho zúčastnila nekalých obchodních praktik. Přestože obě společnosti neuvedly žádné podrobnější informace o svém partnerství, prohlašují, že spolupracují na výstavbě technologie 5G.

Společnost Qualcomm díky nové smlouvě rozhodně nijak netratí, ba naopak. Navíc posiluje svou roli jako klíčový výrobce procesorů pro společnost Samsung. Obchodní vztahy mezi firmami musí být opravdu silné, neboť Samsung Qualcommu odpustil pokutu ve výši 963 mil. amerických dolarů.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat