První aplikace začínají podporovat Google Pixel Visual Core

První aplikace začínají podporovat Google Pixel Visual Core
2018-02-05T18:59:30+02:00
• 5. 2. 2018

Po několika měsících jsme se dočkali prvních aplikací, které podporují specifický hardware ukrývající se ve smartphonech Google Pixel 2. Ty totiž obsahují Pixel Visual Core, což je specifický čip designovaný pro zpracovávaní fotografických informací.

Pixel Visual Core – první SoC navržený Googlem

Sám Google jej zatím nepoužívá a je určen výhradně pro aplikace třetích stran, které takto mohou využít funkci HDR+. Ta je v tomto případě podpořena právě samotným hardwarem. Aplikace budou moci využít vylepšené algoritmy a nabídnout uživatelům lepší kvalitu fotografií.

Konkrétně se Google zmiňuje o aplikacích Instagram, WhatsApp a Snapchat, přičemž dodává, že další nabídnou podporu Pixel Visual Core. Samotný čip bude aktivován pro většinu aplikací v rámci únorové aktualizace Androidu 8.1 u mobilů Pixel 2 (XL).

Můžete se podívat na srovnání fotografií níže, kde vlevo je snímek bez zásahu Pixel Visual Core, vpravo je pak s využitím hardwaru od Googlu.

  

Na první pohled jdou vidět rozdíly, ale využitím Pixel Visual Core se taktéž docílí menší spotřeby energie při zpracování snímků. Navíc se nabízí několik dalších výhod, které mají vylepšit výsledné snímky.

Ačkoliv se jedná o pozitivní informace, tak praktické využití podpory Pixel Visual Core není až tak velké. Specifický hardware je k dispozici jen u nejnovějších smartphonů od Googlu a žádný jiný výrobce nic podobného nenabízí. Uvidíme, jestli se Pixel Visual Core rozšíří i do jiných mobilů.

logo-app Instagram Instagram Zdarma ANDROID logo-app Snapchat Snapchat, Inc. Zdarma ANDROID logo-app WhatsApp Messenger WhatsApp Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat