Klávesnice Swype pro Android a iOS končí

Klávesnice Swype pro Android a iOS končí
2018-02-20T06:53:12+02:00
• 20. 2. 2018
2

Před několika lety jsme mohli přivítat klávesnici Swype na platformě Android a o něco později jsme se dočkali i na iOS. Ve své době se jednalo o poměrně unikátní klávesnici, která nabízela zrychlené psaní pomocí gest, nemuseli jste tak vyťukávat jednotlivá písmena. Po odkoupení společností Nuance byla přidána i podpora technologie Dragon pro diktování hlasem.

Swype končí i přes miliony stažení

V posledních letech se ale objevilo několik zdařilých konkurenčních aplikací a trh s klávesnicemi se mírně rozrostl. Swype se v Obchodě Play pohybuje v počtu stažení mezi 1 až 5 miliony, a to se bavíme o placené verzi, která nyní stojí necelých 30 Kč. Bohužel se dozvídáme od společnosti Nuance, že byla ukončena podpora pro tuto klávesnici a již nebudou vycházet aktualizace.

Došlo se na to celkem náhodou, když jeden z uživatelů psal na podporu, že klávesnice obsahuje chybu. Bohužel se dočkal odpovědi, která jednoduše konstatovala, že už nebudou vycházet aktualizace. Záhy se redaktoři XDA Developers dotázali společnosti na bližší detaily a bylo potvrzeno, že stejný osud se týká i Swype pro iOS.

Společnost Nuance navíc dodala, že končí se softwarem pro uživatele a zaměří se na vývoj pro jiné firmy. Je tedy evidentní, že hlavním důvodem jsou zde finance. Jednoduše klávesnice již nedokáže generovat zajímavé příjmy a tak Nuance ukončuje podporu. Kdy klávesnice zcela zmizí z obchodů, nevíme. Níže můžete najít pár alternativ, ale klidně se podělte o svá doporučení v komentářích.

logo-app SwiftKey Keyboard SwiftKey Zdarma ANDROID logo-app SwiftKey Keyboard Zdarma iOS logo-app Fleksy Klávesnice + Emoji Fleksy Zdarma ANDROID logo-app Fleksy- GIF, Web & Yelp Search Fleksy, Inc. Zdarma iOS logo-app Gboard – klávesnice od Googlu Google LLC Zdarma ANDROID logo-app Gboard Zdarma iOS

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nejlepší klávesnice má jednoznačně BlackBerry a je jedno, zda se jedná o hardwarovou nebo softwarovou. Kdo jednou vyzkouší, tak pochopí.. ;)

Filip Machata

20. 2. 2018, 7:18

Tak to je mrzuté. Sice už dlouho používám Gboard, ale Swype jsem měl v záloze a občas jsem na ni přepnul.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat