HTC se stále propadá, teď o 27 %

HTC se stále propadá, teď o 27 %
2018-02-11T09:29:14+02:00
• 11. 2. 2018

Společnost HTC vydala oficiální tiskovou zprávu, která se týká jejich hospodaření za první měsíc v novém roce. Zveřejněný výsledek jim nemůže dělat vůbec žádnou radost, což také potvrzuje velmi strohé vyjádření bez nějakých bližších informací. Tchajvanský výrobce tedy prodlužuje rekordní šňůru propadů a prohlubuje tak svoji ekonomickou krizi. V budoucnu by se do výsledků mohl aspoň promítnout uzavřený obchod s firmou Google.

Ve srovnání s prosincem 2017 došlo k poklesu výnosů o 15 % a v meziročním měřítku se HTC v lednu propadlo o 27 %. V minulém měsíci výrobce zaznamenal tržby ve výši 116,1 milionů dolarů. V posledním měsíci roku 2016 sice dosáhly na tržby ve výši 137,2 milionů dolarů, ale přesto HTC skončilo v desáté čtvrtletí ztrátě za sebou. Výraznou finanční injekci přinesl až Google, který si vyloženě koupil zaměstnance pro vývoj referenčních zařízení Pixel.

Celá transakce měla údajně vyjít na 1,1 miliardy dolarů a bude rozhodně zajímavé sledovat, jak HTC naloží s těmito penězi. Můžou s nimi okamžitě zalepit díru v místní pokladně nebo zainvestují do vývoje, kde však návratnost není okamžitá. Nový hlavní model U12 pro letošní rok skrývající se zatím pod kódovým označením Imagine má mít ambice pro návrat mezi mobilní elitu. Nicméně velkou naději vkládali i do modelu U11 a hospodářský výsledek stále směřuje opačným směrem.

Zdroj: goo.gl

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat