Elektronická kůže v budoucnu zobrazí informace okolí

Elektronická kůže v budoucnu zobrazí informace okolí
2018-02-22T16:14:11+02:00
• 22. 2. 2018

elektronická kůže

Budoucnost je z hlediska mobilních a nositelných technologií pro člověka velice světlá. Takzvaná elektronická kůže nejenže dokáže v nedaleké budoucnosti odhalit zdravotní problémy, ale také dané informace zobrazit okolnímu světu.

Výzkumníci z Univerzity v Tokiu vyvinuli nositelný materiál zvaný elektronická kůže, která dokáže monitorovat životní funkce člověka a v reálném čase je zobrazovat na displeji nacházející se na kůži. Toto řešení kombinuje vdechnutelné nanomesh (speciální typ materiálu) elektrody a pružnou kabeláž s polem micro LED diod, které dokáží zobrazovat základní obrazce kdekoliv na lidském těle. Díky viditelnému zobrazení daných informací ostatní ihned uvidí, zda nepotřebujete pomoc. Stačí se podívat na ruku či tam, kde senzor bude fungovat a díky zobrazeným informacím ostatní uvidí, jaký máte problém. Senzor se také může spárovat s vaším smartphonem a ukládat získaná data do cloudu.

Toto není první typ pružného displeje, ale již by měl díky pokročilejší technologii řešit problémy, se kterými se potýkaly dřívější displeje. Takové displeje se běžně rychle rozpadaly po vystavení  vzduchu a běžné natahování a kroucení displeje vaší kůží displej nevydržel. Druhá část zařízení, kterým je senzor, má dle výzkumníků vydržet týden i bez toho, aniž by vyvolal jakoukoliv zánětlivou reakci těla. Výrobním procesem je použití klasických obvodových desek, díky čemuž se předpokládá nízká cena.

Veškeré novinky a uvedené informace nejsou ničím příliš vzdáleným. Společnost Dai Nippon Printing očekává uvedení elektronické kůže na trh do příštích tří let, přičemž v tomto období se má zlepšit spolehlivost, zefektivnit průběh výroby a zkvalitnit kůže pro pokrytí velkých ploch na těle. Celé toto řešení počítá především s použitím u pacientů s domácí léčbou. Tato technologie přinese praktické výhody v podobě absence nošení nepraktického a velkého zařízení, ze kterého lze informace vyčíst pouze zblízka. Díky této kůži bude stav pacienta vysílán a sdílen všem členům rodiny bez omezení.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student VŠ s dlouholetou zálibou moderních technologií. Miluju auta, technologie, psaní a hlavně svou přítelkyni.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat