Apple potvrzuje přechod z Microsoft Azure na Google Cloud pro služby iCloud

Apple potvrzuje přechod z Microsoft Azure na Google Cloud pro služby iCloud
2018-02-27T14:26:07+02:00
• 27. 2. 2018

Apple potvrzuje přechod od Microsoftu ke kalifornskému konkurentovi Googlu, v rámci cloudových služeb. Vše se potvrdilo v poslední verzi příručky o zabezpečení iOS, na základě čehož CNBC sdělilo tuto novinku. Dle informací, přechod na jiné cloudové úložiště se konal již v roce 2016, byl zde ale nedostatek důkazů.

Apple využíval mimo Azure i služby Amazonu

Apple dle informací portálu theverge.com využíval mimo Azure od Microsoftu i úložiště od Amazonu. Oficiální podklady v příručce o zabezpečení iOS v březnu 2017 stále uváděly využívání Azure od Microsoftu. O cloudové platformě od Googlu zde nebyla zmínka. Společnost nově popisuje jeho iCloud jako velmi bezpečný:

Šifrované soubory jsou ukládány bez jakýchkoliv dat a informací o identifikaci uživatele. To vše hlavně pomocí služeb úložiště třetích stran, jako je např. S3 od Amazonu nebo Cloud od Googlu.

To již může napovídat, proč se Apple rozhodl úložiště pro jeho iCloud změnit. Mimo započetí užívání cloudu od Googlu není ani jasné, pro co konkrétně využívá Apple cloud služby od Googlu. Spekuluje se pouze o fotografiích nebo videích. Z důvodu nedostatku informací se může opravdu jen spekulovat. Doufejme tedy, že to byl pro Apple správný krok a vše bude fungovat správně a hlavně lépe než před tím.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat