Nokia 4, Nokia 7 Plus, Nokia 1 mohou být na cestě

Nokia 4, Nokia 7 Plus, Nokia 1 mohou být na cestě
2018-01-07T15:00:06+02:00
• 7. 1. 2018

Během ledna zjistíme, kolik mobilních novinek pod značkou Nokia společnost HMD Global na úvod roku vyšle mezi konkurenci. V současné době počítají s dvojicí modelů Nokia 8 (2018) a Nokia 9, přičemž nedávno došlo na uvedení Nokie 6 (2018). Na veřejnost uniká zpráva, která hovoří o dalších 3 zařízeních. Jedno z nich bude plnit funkci zástupce v nejnižší třídě. Zbylé dvě novinky si najdou své místo mezi telefony ve střední třídě.

Specifikace jsou momentálně dostupné pouze ve velmi omezeném množství. Model Nokia 4 o sobě zatím nic neprozradil. U druhé novinky pod názvem Nokia 7 Plus se očekává displej větší než 5,2 palce nebo výkonnější procesor než osmijádrový Snapdragon 630 od Qualcommu. Velkou pozornost nejspíš získá poslední novinka Nokia 1, kterou nasadí v rámci programu Android One.

Nokia 1 má dostat IPS LCD displej s rozlišením 1 280 x 720 pixelů, 1GB operační paměť RAM a jen základní 8GB interní úložiště. Díky slabé výbavě dokonce získá operační systém v nové edici Go. Ta počítá s optimalizovanými aplikacemi jako je Gmail Go, Google Maps Go nebo YouTube Go. Závěrem se nechme překvapit, zda tyto poslední tři zařízení dorazí rovněž v lednu či až v příštích měsících.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat