Google prodal Zagat aktualizováno

Google prodal Zagat [aktualizováno]
2018-03-05T17:40:58+02:00
• 5. 3. 2018

Aktualizováno 5. 3.

Před dvěma měsíci se začalo spekulovat, že by se Google chtěl zbavit společnosti Zagat, kterou koupil v roce 2011 za 151 miliónů dolarů. Zagat se soustřeďuje na recenze nejen restaurací a zřejmě tato část se již nehodila Googlu do jeho portfólia.

Nyní se dozvídáme, že skutečně došlo k prodeji a novým majitelem Zagat je jiná společnost taktéž se soustřeďující na recenze restaurací. Konkrétně Zagat nově patří firmě The Infatuation. Detaily obchodu nebyly zveřejněny, takže netušíme, kolik si Google řekl.

The Infatuation má především zájem o samotnou značku, která ještě dnes má dostatek síly a je povědomá u uživatelů. Co se stane se Zagatem, taktéž není známo. V tuto chvíli zůstává oddělená od The Infatuation a bude nadále fungovat.

logo-app Infatuation: Restaurant Finder The Infatuation Inc. Zdarma ANDROID logo-app The Infatuation Zdarma iOS

Původní článek 5. 1.

Společnost Google uvažuje o prodeji služby Zagat, tedy amerického průvodce recenzí restaurací. S touto informací přišla zahraniční agentura Reuters. Americká společnost se údajně rozhodla uspořádat speciální schůzku s několika firmami, které by mohly službu odkoupit.

Služba je mimo jiné také součástí Google Map a je udržována malým týmem zaměstnanců společnosti Google. Pokud by k prodeji opravdu došlo, Google již nebude vlastnit práva na značku Zagat a její webové stránky.

Zagat aneb strmý pád dolů

Firma Zagat byla Googlem odkoupena před téměř sedmi lety, a to za 151 milionů amerických dolarů. V té době službu Zagat řídila Marissa Mayerová, která se později stala generální ředitelkou společnosti Yahoo. Google mimo jiné začlenil seznamy restaurací Zagat jako součást své služby Mapy.

Zagat byla až do akvizice soukromou společností, takže její finanční výdaje nebyly v době prodeje zveřejněny. Ovšem již v roce 2008 se snažila najít kupce – našla ji, 200 milionů amerických dolarů však bylo očividně mnoho. Jedním z faktorů, které vedly k jejímu eventuálnímu prodeji, byl vzestup Yelp. Ten se stal od roku 2004 impozantní výzvou v on-line recenzování restaurací.

Nicméně v roce 2013 došlo k přepracování aplikace a webových stránek Zagat. Uplynulo několik let, kdy aplikace nebyla aktualizována (kromě opravy chyb). Až v roce 2016 Google uživatelům iPhonu poskytl čistší design aplikace a některé nové funkce.

Prozatím nejsou zřejmé podrobnější informace. Prodejní cena taktéž není známa. Jakmile získáme bližší informace, budeme vás o tom informovat prostřednictvím článku.

Zdroje: engadget.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat