Asus ZenFone 5 Lite nabídne procesor od Qualcommu a 6palcový displej

Asus ZenFone 5 Lite nabídne procesor od Qualcommu a 6palcový displej
2018-01-16T06:59:21+02:00
• 16. 1. 2018

Nové generace ZenFone se pravděpodobně dočkáme dříve, než jsme původně očekávali. Společnost Asus podle dostupných informací plánuje zkrátit časový úsek mezi novými verzemi chytrých telefonů.

Podle generálního ředitele společnosti Asus, Jerryho Shena, bychom měli očekávat, že první telefony pod názvem ZenFone 5 budou odhaleny již v březnu tohoto roku. Stále však není jisté, zda budou modely představeny na konferenci MWC (Mobile World Congress), kde mimo jiné bude i naše redakce Dotekomanie, nebo později v rámci specializované akce.

Tak či onak, vypadá to, že řada Asus ZenFone 5 je téměř připravena na svou premiéru, neboť první zařízení právě získalo důležitou certifikaci v Rusku. Asus ZenFone 5 Lite bude pravděpodobně středopásmovým telefonem, jehož hlavní předností bude 6palcový displej a čipová sada od Qualcommu.

ZenFone 5 Lite: bližší informace

Na obrázku níže se nachází různá písmena a čísla. Podle zahraničního serveru PhoneArena se jedná o modelové označení (ZC600KL), které mimo jiné prozrazuje bližší hardwarové specifikace. Tak například písmeno „K“ značí, že ZenFone 5 Lite je vybaven právě procesorem od společnosti Qualcomm a disponuje podporou vysokorychlostního připojení LTE.

Číslo „60“ pak udává velikost samotného telefonu, respektive jeho displeje. V tomto případě by se mělo jednat o 6palcový displej. Zobrazovací panel bude disponovat poměrem stran v podobě 18: 9. Prozatím se jedná o jediné informace, které o ZenFone 5 máme k dispozici. Jakmile zjistíme více, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to v podobě článku.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat