Slitina „Metal 12“ aneb budoucnost nejen telefonů Samsung

Slitina „Metal 12“ aneb budoucnost nejen telefonů Samsung
2018-01-15T19:59:33+02:00
• 15. 1. 2018

Příliš se o tom nemluvilo, ale v prosinci představená zařízení Samsung Notebook 9 nejsou vyrobena z klasického hliníku, namísto toho Samsung použil slitinu hliníku a hořčíku. Korejský výrobce si nyní onu slitinu, pod označením „Metal 12“, nechal registrovat jako obchodní značku. Nové notebooky pro letošní rok tak zřejmě nejsou jediná zařízení, u kterých se s tímto konstrukčním prvkem setkáme.

Jak samotný záznam v registru obchodních značek napovídá, nalezne slitina využití u mnoha typů zařízení, od sluchátek, nositelné elektroniky až po smartphony a tablety. Samozřejmě je zde možnost, že se rozsáhlým seznamem příkladů využití Samsung jen připravuje na případné budoucí využití.

Stejně tak je zde ale i pravděpodobnost, že třeba již letošní řada Galaxy S9 bude disponovat rámečkem z unikátní slitiny. Oproti klasickému hliníku má Metal 12 specifické vlastnosti. Je mimořádně pevný a zároveň lehký, což je zrovna u již představených notebooků velice ceněná vlastnost.

Současné smartphony nejsou nijak velké cihly, což ale neznamená, že by jim drobné odlehčení nepomohlo. O použití hořčíku se spekulovalo již před představením Galaxy S7, bohužel tato spekulace byla brzy vyvrácena. Mezitím přišli někteří výrobci s keramickými smartphony, na hořčíkovou slitinu se stále čeká. Třeba tedy nakonec bude Samsung prvním výrobcem, který smartphone s tímto prvkem představí.

Zdroje: ubergizmo.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat