Apple letos představí tři nové modely s „ostrůvkem“ na displeji, navíc zruší výrobu iPhonu X spekulace

Apple letos představí tři nové modely s „ostrůvkem“ na displeji, navíc zruší výrobu iPhonu X [spekulace]
2018-01-24T13:39:53+02:00
• 24. 1. 2018
2

Velmi spolehlivý a zkušený analytik Ming-Chi Kuo, jehož specializací je společnost Apple, v tomto týdnu přišel se zajímavou informací týkající se hardwarových specifikací nových iPhonů. Kuo navíc předpovídá, že nasazení designu iPhonu X na další modely způsobí razantní nárůst prodeje.

Analytik mimo jiné uvedl důležité hardwarové specifikace. Prvním modelem je 6,1palcový iPhone s LCD displejem. Ten by podle všeho měl nabídnout pouze klasický fotoaparát, a to na zadní straně – v tomto případě se nebude jednat o duální kameru. Kromě toho bude vybaven hliníkovým rámem. Velkou absencí bude bohužel technologie 3D Touch. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 3 GB. Oba další iPhony, tedy modely s OLED displeji, nabídnou 4 GB RAM.

Troufám si prohlásit, že 6,1palcový model nahradí dosavadní iPhone SE. Samozřejmě je mé prohlášení založeno pouze na spekulacích, ovšem dává mi tento krok daleko větší smysl. 6,1palcový iPhone se má soustředit na střední třídu, tuto roli však obstarává iPhone SE. Pokud by Apple vydal druhou generaci SE a zároveň 6,1palcový model, na trhu bychom měli hned dva iPhony zaměřující se na střední třídu. iPhone s LCD panelem by tak mohl model SE krásně nahradit.

Nicméně, Ming-Chi Kuo prohlásil, že ve druhé polovině roku 2018 bude společnost Apple dodávat téměř 90 milionů iPhonů (dodávky se mají pohybovat mezi 80 až 90 mil.). Jednalo by se o znatelný nárůst, neboť ve stejném období loňského roku bylo dodáváno „pouze“ 75 milionů kusů. 6,1palcový model s LCD displejem se postará až o 50 % těchto dodávek, a to hlavně díky své nízké cenové hladině.

Apple zruší výrobu iPhonu X

Kuo také ve své zprávě prohlásil, že cupertinská společnost pravděpodobně začne s certifikacemi nových iPhonů dříve, než tomu bylo v loňském roce, aby se vyhnul jakémukoli zpoždění při přepravě.

Cena nejlevnějšího iPhonu s LCD displejem a úhlopříčkou 6,1 palců by se měla pohybovat okolo 700 až 800 amerických dolarů (v přepočtu asi 14 500 až 16 500 Kč bez DPH), což je o něco více než u předchozího iPhonu SE, který se prodával zhruba za 650 – 750 dolarů.

Celkově se v tomto roce dočkáme hned tří nových modelů – levného 6,1palcového iPhonu s LED displejem a dvou iPhonů s OLED panely o úhlopříčce 5,8 a 6,5 palců. Analytik dokonce prohlásil, že Apple přestane vyrábět iPhone X – výroba bude probíhat do konce roku 2018. Co si o novém 6,1palcovém modelu myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Spekulace uplne o nicem.

StavebnyStroj

24. 1. 2018, 15:19

Najskôr že poklesli predaje popri tom nebol iPhone X dostupný skoro tri mesiace od uvedenia na náš trh. Teraz že prestanú ich vyrábať. A koľko že ich vyrobili, keď obchody zývaju prázdnotou po iPhone X? Ja som v Telekome čakal rovných 3 mesiace na Silver 256 GB verziu. Problém u iPhone je dostupnosť a každý rok nový model. Dostanete do rúk nový iPhone po troch mesiacoch a o dalších deväť už vychádza nový. To už zamrzí a človek ľutuje kúpu staršieho fonu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat