Nejvíce kopírovaným telefonem v roce 2017 se stal model Galaxy S7 Edge

Nejvíce kopírovaným telefonem v roce 2017 se stal model Galaxy S7 Edge
2018-01-22T15:48:22+02:00
• 22. 1. 2018

AnTuTu je jedním z nejpopulárnějších nástrojů na světě, tedy alespoň co se pro porovnávání chytrých v oblasti výkonu telefonů týká. A ačkoliv jeho měření není vždy spolehlivým ukazatelem skutečného výkonu hardwaru, často aplikace odhalí klíčové specifikace dosud nevydaného zařízení. To je mimo jiné hlavní důvod, proč je čínská aplikace mezi širokou veřejností tak oblíbená.

Všechny analyzované a shromážděné údaje společností AnTuTu mohou být také použity pro výzkumné účely, které často odhalí zajímavé informace. Klíčovým příkladem jsou například klony samotných smartphonů, které jsou v Číně čím dál tím více populární (tak jako tomu bylo i dříve).

Podle výzkumu bylo 2,64 % všech zařízení porovnávaných prostřednictvím aplikace AnTuTu jasnou kopií dnešních nejúspěšnějších mobilních gadgetů na světě, a to v období od ledna do prosince loňského roku. Na první pohled se nejedná o kdo ví jak dramatické číslo, ovšem opak je pravdou.

AnTuTu testovalo více než 17 milionů telefonů

Když si uvědomíte, že 2,64 % odpovídá více než 460 000 zařízení z celkových 17 424 726 mobilních telefonů testovaných společností AnTuTu v loňském roce, začne vám rozum stát. Mezi nejvíce kopírované značky v roce 2017 patří jednoznačně jihokorejský Samsung.

Klony řady Galaxy pohodlně překonaly duplikáty iPhonů. Pokud bychom se bavili v procentech, klony se nejvíce týkali společnosti Samsung s 36 %. Například takový Apple dosáhl „jen“ 8 %. Kopie iPhonů většinou nabízí stejný design a hardware, ovšem běží na operačním systému Android.

Na třetím místě se umístila čínská společnost Xiaomi, těsně před OPPO a Huawei. Pokud bychom se bavili o konkrétních modelech, nejvíce kopírovaným telefonem v loňském roce se stal Galaxy S7 Edge, Galaxy S7, Samsung W2016 a iPhone 7 Plus.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat