Samsung Galaxy S9 a S9+ unikají díky @evleaks aktualizováno, spekulace

Samsung Galaxy S9 a S9+ unikají díky @evleaks [aktualizováno, spekulace]
2018-01-26T16:20:02+02:00
• 26. 1. 2018
2

Aktualizováno 26. 1.

Už za měsíc se máme dočkat uvedení Galaxy S9 a S9+ od Samsungu. V podstatě jsme se díky únikům dozvěděli vše podstatné, ale vždy čekáme na Evana Blasse (@evleaks), ktery vždy odhalí finální podobu a konečné specifikace ještě před oficiální akcí. Nyní se tak stalo a vy se můžete podívat na tiskový render ukazující oba modely.

Letos se dočkáme větších rozdílů mezi oběma variantami. Menší model bude disponovat displejem o úhlopříčce 5,8 palců, větší nabídne 6,2 palců. Kromě toho bude Galaxy S9+ disponovat duálním foťákem na zadní straně, 6 GB RAM a 128GB úložištěm. Galaxy S9 bude mít 4 GB RAM a 64GB úložiště.

Galaxy S9: fotoaparát nabídne skvělé možnosti

V obou případech se budou nabízet varianty s procesory Snapdragon 845 (USA) a Exynos 9810 (zbytek světa). Hlavní foťák na zadní straně bude mít nastavitelnou clonu (f/1.5 nebo f/2.4) a senzor bude o velikosti 12 MPx. Co se týče videí, bude umět pořizovat záznam s 480 snímky za sekundu v HD. Vítanou novinkou bude použití stereo reproduktorů na přední straně.

Aktualizováno 16. 1.

Není pochyb, že se brzy dočkáme nových top modelů od Samsungu. Již jsou známé některé specifikace a nyní se odhalují pravděpodobné termíny prostřednictvím Evana Blasse. Ten na svém Twitter účtu uvedl, že k představení dojde 26. února. Samotné předobjednávky odstartují již 1. března a první mobily zamíří k zákazníkům 16. března.

Je nutné upozornit, že informace nejsou potvrzené a musíme si počkat na Samsung, jestli vše potvrdí.

Aktualizováno 12. 1.

Ohledně top modelu od Samsungu jsme slyšeli již několik spekulací, přičemž se nyní objevilo balení odhalující některé další klíčové vlastnosti. Nikoho nepřekvapí úhlopříčka displeje nebo odolnost vůči vodě a prachu.

Mezi ty zajímavější vlastnosti patří například použití stereo reproduktorů. Dalším zajímavou funkci najdeme u zadního foťáku, kde Samsung použije systém umožňující nastavení rozdílné clony. Konkrétně bude možné použít f/1.5 nebo f/2.4. Galaxy S9 nebude prvním mobilem s touto specifikací, Samsung použil tento systém již u W2018.

Samozřejmě je otázka, jestli fotografie odhalující tyto vlastnosti zachycuje skutečné balení.

Samsung uvedl procesor pro Galaxy S9

Galaxy S9 zřejmě bude umět natáčet 1000 FPS videa

Aktualizováno 3. 1.

Představení nových top modelů od Samsungu se blíží. S tím také souvisí četnost úniků a spekulací. Tentokrát se údajně objevila první fotografie obou verzí (Galaxy S9 a Galaxy S9+), respektive zadní strana. Tímto se nám v podstatě potvrzuje vzhled, o kterém se spekulovalo dříve.

Aktualizováno 15. 12.

Opět se objevují informace kolem nadcházejících top modelů od Samsung. Z dřívějších spekulací vyplývá, že bychom mohli očekávat základní informace již v lednu na veletrhu CES, avšak kompletní představení bude asi až později. Konkrétně se nyní hovoří o 27. únoru, tedy v rámci veletrhu MWC v Barceloně.

Nejvýraznější změnou bude asi přemístění čtečky otisků prstů. Na současných modelech je hned vedle foťáku, na novinkách by měla být čtečka pod foťáky. Více dramatičtějších změn se neočekává. Taktéž se spekuluje, že v rámci uvedení novinek se dočkáme představení i chytrého reproduktoru s asistentkou Bixby.

Původní článek 22. 11.

Samsung současné top modely Galaxy S8 a Galaxy S8+ představil v březnu a už od té doby se začalo spekulovat o další generaci. I tento rok jsme zachytili informace, že by se představení mohlo odehrát dřívěji. Nyní se dozvídáme od Evana Blasse (@evleaks), že by se Samsung mohl pochlubit už v lednu na veletrhu CES v Las Vegas.

Z jeho článku ale vyplývá, že by se nemělo jednat o kompletní představení, ale spíše o takovou ochutnávku. S oficiálním uvedením Samsung počká pravděpodobně i tentokrát na březen. Mimo to se spekuluje o některých specifikacích. Asi nebude překvapením, že se o výkon bude starat Snapdragon 845, přičemž na většinu trhů zamíří model s nedávno představeným procesorem Exynos.

Galaxy S9 zřejmě bude umět natáčet 1000 FPS videa

Kromě toho se dozvídáme, že by Galaxy S9 měl disponovat 5,8palcovým zakřiveným displejem. Pluskový model nabídne 6,2 palců. Současné verze se liší velikostí displejů a baterií, ale u nadcházejících novinek má být rozdílů více. Galaxy S9+ nabídne duální foťák na zadní straně a 6GB operační paměť. Základní model bude mít jen jeden foťák na zádech a 4 GB RAM. Úložiště bude v obou případech 64 GB s podporou microSD karty.

Potěšující zprávou může být, že se Samsung nezbaví konektoru na sluchátka. Pro příznivce kvalitnějšího zvuku máme ještě dobrou zprávu, jelikož se spekuluje o použití stereo reproduktorů AKG.

Nyní si musíme počkat na další informace, rendery a fotografie. Pakliže se máme dočkat mírného odhalení na CESu, vše se dozvíme v předstihu díky únikům.

Zdroje: venturebeat.com, xda-developers.com, pocket-lint.com, androidpolice.com, xda-developers.com, venturebeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

není lepší odemykání obličejem, později oční rohovkou .Tak drahý mobil by to mohl umět.

A hlavně ta čtečka otisků na zádech to bude zase něco :D a možná udělají i nudlovitější displej ale to asi ne :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat