Apple: Face ID v blízké době bez podpory více uživatelů

Apple: Face ID v blízké době bez podpory více uživatelů
2017-12-08T07:48:30+02:00
• 8. 12. 2017

Aktuální Face ID od Applu slouží k odemykání zařízení pouze pro jednu jedinou osobu. Dle zjištění uživatele Redditu a odpovědi šéfa softwarového vývoje, tomu tak bude i nadále.

Uživatel s přezdívkou spsheridan zveřejnil příspěvek obsahující záznam z komunikace mezi ním a vedoucím vývoje softwaru v Apple, Craiga Federinghiho. Uživatel se tázal na možnost přidání další osoby pro odemknutí jeho iPhonu X, podobně jak toho bylo možno dosáhnout u Touch ID přidáním dalšího uživatele.

Apple a zabezpečení iPhonu

Při předchozím zabezpečení Touch ID snímající otisk prstu bylo možné sdílet své zařízení až s pěti dalšími uživateli, respektive je možnost přidat až dalších pět otisků prstů, každý pro jiného uživatele. Odpověď, jež se dostala uživateli, ale zmiňuje, že možnost uložení až pěti otisků prstů je zavedena z důvodu pohodlnějšího odemykání, kdy si jeden jediný uživatel může nastavit otisk pro vícero svých prstů a nemusí používat jen jeden jediný.

 

Odpověď Craige Federinghiho dává na vědomí, že je Apple zaměřen na princip jen jednoho uživatele využívajícího nynější Face ID. Dle Applu je možnost odemknutí zařízení cizím člověkem u Face ID jedna ku miliónu, kdežto u Touch ID se jedná o šanci jedna ku padesáti tisícům, což je rozdíl markantní.

V emailu Craig Federinghi ujišťuje tazatele, že budoucí rozšíření Face ID berou v Applu na vědomí a je možné, že v některých dalších verzích by se mohla objevit podpora pro více obličejů/uživatelů. Je tedy jasné, že záměrem Applu je především bezpečnost spojená s Face ID a až na druhém místě je podpora více uživatelů pro jedno zařízení.

Zdroje: macrumors.com, reddit.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student VŠ s dlouholetou zálibou moderních technologií. Miluju auta, technologie, psaní a hlavně svou přítelkyni.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat