Apple Watch se pravděpodobně dočkají EKG snímače

Apple Watch se pravděpodobně dočkají EKG snímače
2017-12-26T10:18:38+02:00
• 26. 12. 2017

Budoucí modely Apple Watch by mohly obsahovat nový speciální snímač – elektrokardiograf (EKG). Díky němu hodinky budou moci lépe odhalit závažné srdeční choroby. S touto informací mimo jiné přišel zahraniční server Bloomberg.

Apple prohlásil, že testuje verzi Apple Watch, která dokáže zaznamenávat elektrickou aktivitu srdce, a to pomocí dvou prstů na obou stranách přístroje. Jedná se o test, který je znám jako elektrokardiogram nebo EKG. 

Ke správnému fungování potřebuje testovaná verze, aby uživatelé stlačili rámeček Apple Watch dvěma prsty. Samozřejmě je důležité, aby jej uživatel neměl na ruce, respektive kolem zápěstí. Je tedy zřejmé, že k EKG vyšetření nestačí pouhý senzor nacházející na spodní straně hodinek. Jakmile uživatel pevně stiskne rukou čidla na bocích rámečku, za malou chvíli se dozví, jakých výsledků měření dosáhl.

Apple Watch by mohly zachránit lidské životy

EKG vyšetření jsou nejčastěji prováděny v lékařských ordinacích a nemocnicích, ale pro ty, kteří potřebují častější sledování, jsou zde připraveny monitory EKG s nepřetržitým používáním. Díky tomu může přístroj odhalit nepravidelné srdeční rytmy a jiné zvláštnosti. Apple Watch by pak měly být schopné předvídat a sledovat srdeční choroby.

Podle kolegů ze zahraničního serveru Bloomberg jsou již první hodinky dávno na světě. Je však velkou otázkou, zda se jich dočkáme již příští rok. Podle mého názoru dočkáme ve chvíli, kdy bude senzor dostatečně kvalitní a společnost Apple je dotáhne do dokonalosti.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat