Apple si založil nový YouTube kanál určený tutoriálům

Apple si založil nový YouTube kanál určený tutoriálům
2017-12-01T12:41:10+02:00
• 1. 12. 2017

Společnost Apple se opět rozšiřuje, tedy alespoň co se sociálních médií týká. Před několika hodinami jsme získali informaci, že firma spustila svůj nový YouTube kanál. Ten má podle všeho za úkol učit nejen nové, ale také stávající uživatele iPhonu a iPadu. Veškerá literatura bude samozřejmě ve formátu videa (tutoriály).

Vůbec první zveřejněné video na tomto kanále pojednává o běžných a poměrně jednoduchých úkolech, jako je například vytvoření snímků, přidávání příloh k e-mailu, mazání fotografií, změna tapety a tak podobně. Videa jsou velmi krátká, většina z nich bude trvat 1,5 minuty, nejdelší pak 2 minuty. Skvělé je, že podporují také anglické titulky, a to kvůli správnému pochopení celého návodu. Instrukce jsou vyobrazeny v levé části videa, samotné zařízení se pak nachází na pravé straně.

Na nový kanál vůbec poprvé narazil zahraniční server pod názvem 9to5Mac, který poznamenal, že Apple již v minulosti podobná videa zveřejnil, a to jako kategorii „na cestách“. Tato videa naleznete na jeho hlavním YouTube kanálu.

Apple dosud nezveřejnil své plány týkající se budoucnosti nového kanálu, pravděpodobně se zde ale budou nacházet pouze videa v podobě tutoriálů. Samozřejmě zde najdeme také návod na to, jak bezpečně a efektivně přejít z jiného operačního systému na iOS. Prozatím není jasné, v jakých časových intervalech budou videa zveřejňována.

Apple na YouTube sklízí úspěch

Jeho nový YouTube kanál již překročil hranici 7 000 odběratelů a jednotlivá videa mají stovky zobrazení. Nejpopulárnějším dosud představeném videem je „jak vytvořit snímek obrazovky“, jenž má v době našeho psaní více než 42 tisíce zhlédnutí.

Nejedná se však o jedinou aktivitu na sociálních médiích. Apple poměrně nedávno zprovoznil Twitter účet, jako je Apple, Apple Education, App Store a Apple Support, stejně jako na Facebooku či Tumblrs a Instagramu. Co se týká Instagramu, zde najdete veškeré návody týkající se iPhonu.

Pokud máte problém se svým mobilním zařízením či notebookem s logem nakousnutého jablka, rozhodně doporučuji využít twitterového účtu v podobě Apple Support. Nejednou mi zde pomohli vyřešit závažné problémy.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat