Apple pravděpodobně v příštím roce představí nejlevnější iPad

Apple pravděpodobně v příštím roce představí nejlevnější iPad
2017-12-02T09:16:07+02:00
• 2. 12. 2017

V březnu letošního roku společnost Apple vůbec poprvé ve své historii představila iPad o velikosti 9,7 palců. Jedná se samozřejmě o zlevněnou verzi 12,9palcového bratříčka, který je znám jako iPad Pro. Nicméně, společnost Digitimes uvádí, že Apple by již v příštím roce mohl nabídnout tablet ještě s nižší cenovou úrovní.

Podle dostupných informací společnost Apple plánuje představit nový iPad s velikostí 9,7 palců, a to za cenu pohybující se okolo 259 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 6 000 Kč bez DPH. To je samozřejmě velmi zajímavý krok, pokud se nemýlím, Apple se nikdy nezajímal o střední třídu (kromě neúspěšného iPhonu 5c).

Apple a levnější varianta iPadu

Ve zveřejněné zprávě se mimo jiné uvádí, že Apple chce tlačit právě na nižší třídu a dobýt tak trh s levnějšími tablety. Ty by pak mohly být nasazeny v průmyslových podnicích. Nevíme přesně, proč se Apple k tomuto kroku chystá; důvodem může být velmi nízká poptávka po iPadech. Co se týká celkových prodejů, je to s tablety od Applu jako na houpačce – jednou nahoře, jednou dole.

Prodeje v tomto roce jsou sice o něco lepší, a to především díky uvedení iPadu za cenu 329 amerických dolarů (asi 7 300 bez DPH), stále se ale nejedná o dramatický posun vpřed. Prozatím nevíme, zda bude nová levnější varianta iPadu prodávána s letošním modelem, anebo zda jej zcela nahradí. Technické specifikace taktéž nejsou známy. Pravděpodobně by se však mohlo jednat o mírně upravenou verzi stávajícího iPadu, pouze za nižší cenu.

Podle zahraničního zdroje bychom se tabletu mohli dočkat již ve druhém čtvrtletí roku 2018. Je důležité ale mít na paměti, že Digitimes není nejspolehlivější zdroj, pokud jde o detaily produktů společnosti Apple. O dostupnosti a získání více informací vás samozřejmě budeme informovat, a to prostřednictvím článku. Líbila by se vám levnější varianta iPadu? Napište nám to do komentářů.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat