Přichází první teploměr pro smartphony, bezdrátově změří vaši tělesnou teplotu

Přichází první teploměr pro smartphony, bezdrátově změří vaši tělesnou teplotu
2017-11-29T12:44:11+02:00
• 29. 11. 2017

Na internetu se za poslední měsíce objevuje čím dál tím více zpráv o tom, jak jsou chytré telefony škodlivé pro naše zdraví a že přispívají k problémům duševního zdraví a smrtelným nehodám. A jak je tomu již zvykem, média často neinformují o dobrých příbězích. Mám na mysli takové příběhy, ve kterých hlavní roli hrají chytré mobilní telefony v rukou smrtelníků. Mobilní telefon může našemu zdraví jen přispět, uživatel s ním ale musí správně naložit.

Nyní jihokorejská technologická společnost, pravděpodobně ji budete znát pod názvem CrucialTec, údajně vyvinula první snímač teploty pro smartphony na světě. Podle zahraničního serveru The Korea Herald dokáže změřit tělesnou teplotu člověka za pouhých 0,5 sekundy, a to jen pomocí připojené aplikace.

Teploměr v praxi

Modul využívá integrovaný mikroelektromechanický systém či i-MEMS a podle všeho je schopen měřit nejen teplotu lidí, ale taktéž objektů (pravděpodobně i zvířat) mezi -40 a 200 stupni Celsia. Snímač je navíc navržen a implementován tak, aby přirozená teplota smartphonu nijak neovlivňovala finální výsledky měření.

Ještě zajímavější je fakt, že celý produkt je založen na bezdotykové technologii. V praxi to znamená, že uživatel není nucen být v přímém kontaktu se snímačem, aby si změřil teplotu. Tímto způsobem by se mohlo snížit riziko infekce.

Bohužel zatím nás nikdo neinformoval o tom, kdy bychom se této nové technologie mohli ve smartphonech dočkat.

„Jedná se o vůbec první senzor svého druhu a může trvat několik let, než jej začneme vídat v komerčním prostředí – pokud se tak vůbec stane. Biometrické sledování je v posledních letech stále zajímavějším tématem pro smartphony a nositelné zařízení. Nebyli bychom tedy překvapeni, kdybychom se technologie dočkali již v příštím roce u nějakého vlajkového modelu.“

Dokážete si představit, že byste si změřili tělesnou teplotu pomocí telefonu? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat