Skrze SiFi můžete poskytnout údaje od vaší WiFi a udělat z ní hotspot pro všechny

Skrze SiFi můžete poskytnout údaje od vaší WiFi a udělat z ní hotspot pro všechny
2017-11-28T09:15:04+02:00
• 28. 11. 2017

V moderním světě se WiFi připojení bere už jako povinnost; na druhou stranu, najít vhodné připojení v neznámých podmínkách může být mnohdy oříšek.

Bratři Alexander a Mike Draghici nedávno představili aplikaci SiFi, kterou srovnávají s populární službou Airbnb – svoje domácí WiFi připojení můžete poskytnout cizím uživatelům pro soukromé účely, v opačném případě se můžete připojit vy. Ač jde o poměrně atraktivní nápad, jeho provedení se jeví dost problematicky.

SiFi má své mouchy, zatím

Projekt si vzal na paškál redaktor Matthew Hughes ze serveru TNW. Podle něj už samotná iOS aplikace působí hodně zastarale a začátečnicky, podobně jako devadesátková reklama s Danielem Baldwinem, méně úspěšným bratrem slavného herce. Nezbývá než souhlasit.

Uživatelé mohou jednotlivé hotspoty hodnotit od jedničky do desítky v závislosti na rychlosti připojení a kvalitě služby. Poskytovatelé si mimo jiné mohou přivydělat – pokud je uživatel nadmíru spokojen, může dát „spropitné“ skrze platební systém PayPal.

První závažnější problém se ale objevuje už při vytváření účtu. SiFi totiž nevyžaduje propojení s jinou sociální sítí, navíc neodesílá ověřovací email pro potvrzení. Bude-li tedy někdo ve vaší síti páchat něco nezákonného, nedozvíte se, kdo byl zrovna připojen.

Hesla k hotspotům jsou v mnoha případech nešifrována, zapsána v takzvaném plain-textu, a přístup k nim má kdokoliv z jakékoliv části planety. Poskytovatel sítě však může heslo k síti schovat a vyžadovat kontaktování skrze aplikaci, což ale samo o sobě zpochybňuje prvoplánový účel služby pro snadné připojení všude.

Ačkoliv se jedná o vskutku zajímavou myšlenku, krkolomná realizace doprovázená bezpečnostními dírami z ní v současnosti činí celkem nebezpečný nástroj. Třeba konkurenční aplikace InstaBridge je na tom o poznání lépe. Jestliže se chcete o SiFi dozvědět více, navštivte oficiální webové stránky služby.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Marek Pospíšil

Student, jenž odmala tíhne k fotografii, autům a technologiím obecně. Minimalista a all black ninja. #iPhone7

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat