Samsung pracuje na nabíjecí podložce pro více zařízení

Samsung pracuje na nabíjecí podložce pro více zařízení
2017-11-02T07:00:10+02:00
• 2. 11. 2017

Patent, který minulý týden přihlásil Samsung, napovídá tomu, že výrobce elektroniky vyvíjí novou bezdrátovou podložku. Díky ní by uživatel mohl nabíjet více zařízení najednou. Na obrázku můžete vidět, že podložka zvládne současně nabíjet jak dva telefony, tak i telefon a chytré hodinky.

Inspiroval se Samsung u Apple?

Nová vychytávka Samsungu vypadá podobně jako bezdrátová nabíjecí podložka AirPower, která byla oznámena při uvedení nové generace iPhonu.

Patent Applu popisuje „rohož“, která podporuje jak indukční, tak rezonanční nabíjecí módy. Je tedy vhodná pro všechna zařízení, která odpovídají standardu Qi.

„Vysílací jednotka může obsahovat dvě indukční cívky v metodě magnetické indukce a také rezonanční cívku pro metodu magnetické rezonance. Obě indukční cívky jsou určeny k bezdrátovému nabíjení zařízení, které má být nabito indukční metodou. Rezonanční cívka by měla sloužit k bezdrátovému napájení zařízení, které má být nabito metodou rezonanční.“

Přestože už společnost Apple tento produkt představila, není jasné, kdy se dostane na trh. Hovoří se o průběhu příštího roku.

Samsung rád přichází na trh s novými technologiemi a tam, kde se mu to nedaří, chce být alespoň „rychlým následovníkem.“ Apple se sice zpozdil s bezdrátovým nabíjením, které před 4 roky představil právě jeho konkurent a to pro svou tehdejší vlajkovou loď Galaxy S5, nyní se však zdá, že se americká firma snaží dohnat ztracený čas. To, že Apple představil AirPower, ale doposud jej neuvedl na trh, nahrává do karet Samsungu. Nyní záleží na severokorejské firmě, zda stihne svou podložku dostat ke koncovým zákazníkům dříve než společnost z Cupertina .

Za zmínku stojí i jeden startup pracující na rezonančním nabíjení umožňujícím bezkontaktní a bezdrátové nabíjení, a to i v případě, že svůj chytrý telefon používáte.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat