Oukitel představil model Mix 2, zcela kopíruje Xiaomi

Oukitel představil model Mix 2, zcela kopíruje Xiaomi
2017-11-19T13:11:05+02:00
• 19. 11. 2017
1

Xiaomi se stalo ikonou pro ostatní menší čínské výrobce telefonů. Letos představili nástupce loňského modelu Mi Mix. Nynější verze nazvaná Mi Mix 2 se stala vzorem pro další výrobce, kteří dokonce převzali i jeho název. Oukitel se nyní pyšní neoriginálním modelem Mix 2, ke kterému vydali i vtipné video, ve kterém srovnávají specifikace obou telefonů a snaží se dokázat, že Mix 2 od Oukitelu poráží Mi Mix 2 od Xiaomi v ceně a tím pádem i ve specifikacích. Za cenu kolem 6000 Kč však nejde o přímého konkurenta k originálu od Xiaomi.

Oukitel Mix 2

Velká pamět, slabší procesor

Oukitel u svého nového modelu Mix 2 učinil zvláštní věc. Mix 2 se prodává ve dvou variantách: 4 a 6 GB operační paměti. Takové veliké množství operační paměti využil k marketingovým účelům. Opomněl však zmínit, že velikost operační paměti neurčuje to, jak na tom bude smartphone výkonnostně. RAM se sice na tom z části podílí, avšak hlavní je vždy procesor.

Oukitel Mix 2 je osazen SoCem od MediaTeku Helio P25, což je procesor vyrobený pomocí 16nm technologie, který spadá do kategorie nižší střední výkonnostní třídy. Telefon sice může mít 6 GB RAM, ale výkonnostně na tom bude velice průměrně.

Například v testu Antutu bude zaostávat se svými 60 tisíci body oproti svému vzoru Mi Mix 2 o 120 tisíc bodů, avšak cenově je jen o necelou polovinu levnější než Xiaomi. Oukitel se dokonce snažil na videu ukázat rozdíly mezi zmíněným modelem od Xiaomi a jejich vlastní kopií. Podívejte se sami, co a jak porovnávali.

Telefon však oplývá poměrně dobrými ostatními specifikacemi. Má displej o úhlopříčce 5,99″ a je v poměru 18:9. Navíc přední plocha je ze 78 % zabrána právě displejem. Tělo je navíc obaleno ve skle z důvodu elegantního vzhledu. Duální zadní kamera má 13 a 2 MPx se světelností 2,0. Přední kamerka má 13 MPx. Baterie má poměrně vysokou kapacitu 4080 mAh, navíc podporuje rychlonabíjení, tedy kolem dvou hodin byste měli mít plně nabito. Systém je Android 7. Oukitel Mix 2 je k dostání ve dvou barvách: černá a modrá. Cena za 4 GB verzi není k nalezení, za 6 GB si zaplatíte 269 dolarů v předprodeji, což činí 5800 Kč.

Zdroje: oukitel.com, kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

René Fírek

19. 11. 2017, 18:48

Moc pěkný phone.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat