Microsoft Photos Companion – další aplikace nadohled

Microsoft Photos Companion – další aplikace nadohled
2017-11-30T09:28:06+02:00
• 30. 11. 2017
1

Občas se naskýtá otázka, proč Microsoft nevěnoval stejné úsilí svému mobilnímu operačnímu systému jako aplikacím pro Android a iOS. Stačí jmenovat launcher nebo například nedávno uvedený prohlížeč Edge, který získal tmavý režim a hlavně synchronizaci hesel. Nyní je v případě další aplikace, která by mohla trochu zjednodušit život.

Pakliže nepoužíváte na své fotografie ze smartphonu cloudové úložiště, musíte řešit přenos snímků do počítače přes kabel nebo jinou alternativu.V dohledné době se máme ale dočkat aplikace Microsoft Photos Companion, která má za cíl jednoduše přenést fotky.

V podstatě se jedná o aplikace, které zajistí spárování smartphonu a počítače, přičemž inicializuje přenos souborů. Microsoft Photos Companion přímo souvisí s aplikací Fotky ve Windows 10. Aplikace pro Android či iOS bude vyžadovat pro propojení QR kód z Windows 10.

Kromě toho budou muset být obě zařízení na stejné WiFi síti. To zároveň znamená, že se snímky nenahrávají na servery a jedná se o přímý přenos mezi mobilem a počítačem.

V tuto chvíli neznáme konkrétní detaily, ale v dohledné době by mohli tuto novinku vyzkoušet testeři Windows 10. Kdy a jestli dojde k vydání Microsoft Photos Companion, nevíme. Rozhodně by se mohlo jednat o celkem užitečnou aplikaci.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lubos Stransky

30. 11. 2017, 10:28

Microsoft jsem měl rád, dokonce jsem používal L950. Po tom co začal předvádět nuttela, následoval návrat k androidu-Sony a na pc návrat k Linuxu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat