IDOS prošel aktualizací, nyní můžete koupit lístek přímo v aplikaci

IDOS prošel aktualizací, nyní můžete koupit lístek přímo v aplikaci
2017-11-08T20:09:28+02:00
• 8. 11. 2017
1

IDOS je poměrně výrazně používanou aplikací při vyhledávání dopravních spojení. Jeho hlavní konkurent nedávno Pubtran nedávno přešel pod Seznam.cz a přejmenoval se na Jízdní řády. IDOS však díky aktualizaci více posiluje svoji pozici, jelikož svým uživatelům nabízí nyní lepší vyhledávání dopravních spojení hromadné dopravy.

V listopadové aktualizaci, vytvořenou skupinou MAFRA a firmou Chaps, přichází kombinace volby „Všechny jízdní řády“. Ta zahrnuje všechny typy dopravy – jak jízdní řády lokálních MHD, tak jízdní řády autobusové a vlakové. Uživatelé již tedy nemusí složitě přepínat mezi jednotlivými jízdními řády, aby zjistili, jak se dostat například ze zastávky MHD v Praze na zastávku brněnské MHD. To si dříve vyžadovalo přepnutí mezi jízdními řády lokálních MHD a autobusovými a vlakovými jízdními řády. Tedy nejdříve vyhledat, jak se dostat na/z nádraží v daném městě a následně vyhledat meziměstský spoj.

Pro větší přehlednost volby Odkud/Kam při vyhledávání spojení se praktického vylepšení dostalo i našeptávači. K názvu objektu (obce, části obce, zastávky, adresy atd.) se nyní zobrazuje popis, o jaký objekt se jedná. Navíc jsou jednotlivé druhy objektů rozlišeny přehlednou ikonou. Ta indikuje, z jakého seznamu je objekt vybrán. Mezi tyto zvláštní seznamy objektů patří seznam blízkých objektů (podle mojí polohy), seznam objektů z uživatelových oblíbených relací a seznam objektů z historie hledání.

Po dokončení vyhledávání a výběru spojení uvidí uživatel další přelomovou novinku. V nové verzi vyhledávače je nyní možné zakoupit jízdenku přímo z aplikace. „Uživatel tedy již nebude přesměrován na externí prodejní systém. Z vyhledaných spojení si jednoduše vybere to, na něž si chce zakoupit jízdenku. Pouze při prvním nákupu si navolí svoji věkovou kategorii, seznam svých slevových průkazů a je mu nabídnuta nejvýhodnější jízdenka,“ říká Michal Hanák, člen představenstva mediální skupiny MAFRA, která aplikaci vydává.

Platba je s ohledem na ochranu údajů uživatele provedena přes zabezpečené prostředí platební brány ČSOB, kde lze zaplatit jak platební kartou, tak i aplikací MasterPass. Aplikace, respektive prodejní systém IDOS.cz, poté uchovává všechny zakoupené jízdenky na jednom místě. Uživatel může provádět nákupy jízdenek i pod svým uživatelským účtem. Díky tomu bude moci ke svým jízdenkám přistoupit i z jiných zařízení. Tato funkcionalita je zatím vyhrazena pouze pro mobilní aplikaci.

 

logo-app Jízdní řády MAFRA, a.s. Zdarma ANDROID

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

koupit zaplatit jizdenku jde, ale jestli ji autobusák (bez terminálu), nebo průvodčí ve vlaku (sice s POP terminálem) uzná to by chtělo vyzkoušet.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat