HTC klesly příjmy, už zase

HTC klesly příjmy, už zase
2017-11-13T09:50:22+02:00
• 13. 11. 2017

Tchajwanský výrobce mobilních zařízení zveřejnil finanční měsíční zprávu, a to konkrétně za říjen 2017. Tržby za toto období byly 200 milionů amerických dolarů. Oproti září, kdy byly tržby 215 milionů dolarů, došlo k poklesu o 6,5 %. Meziroční pokles se zastavil na 25,8 %.

Celkově společnost utržila za poslední rok 52,44 miliardy dolarů. V porovnání s loňským rokem za stejné období, tedy od ledna do října, došlo k poklesu o 18,2 %. K lepším výsledkům mají pomoci dva nové modely, které přijdou na trh tento měsíc. Konkrétně se jedná o vlajkovou loď HTC U11+ a menší HTC 11 life. Tabulka níže ukazuje tržby v jednotlivých měsících v roce 2016 a 2017.

HTC by mohl pomoci Google

Kromě nejvybavenějšího telefonu HTC U11+, by mohla úspěch slavit i jeho zmenšená verze. Nejen že bude asi o polovinu levnější, ale zákazníky by mohla nalákat i užší spolupráce s Google. O tu samozřejmě nebude ochuzen ani hlavní model. Na čistší prostředí a spoustu jak hardwarových tak softwarových vymožeností by mohla firma přilákat nové zákazníky a vylepšit si tak špatné finanční výsledky.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat