Google má s Pixelem 2 XL smůlu aktualizováno

Google má s Pixelem 2 XL smůlu [aktualizováno]
2017-11-12T09:25:57+02:00
• 12. 11. 2017
3

Aktualizováno 12. 11.

Vypadá to, že si letos Google vybral všechnu smůlu, kterou mohl. S novinkou Pixel 2 XL má další problémy. Nedávno se objevily informace, že někteří uživatelé zažívají zvláštní probliknutí displeje bílou barvou.

S největší pravděpodobností se nejedná o hardwarovou chybu, jelikož podobná situace se objevuje i na Nexusu 6P s Androidem 8.0, což můžeme potvrdit i na redakčním Nexusu 6P. Google prošetřuje problém a zatím čekáme na vyjádření. Dle některých uživatelů zmizí tento efekt po restartování, aspoň na nějakou dobu. Taktéž někteří hlásí, že po vypnutí funkce ambientní displej se přestane problém objevovat.

Další problém se objevil v tomto týdnu a je spojen s dotykovou vrstvou. Na okrajích displeje občas mobil nereaguje na dotyky. Zprvu to vypadalo na hardwarový problém, ale Google vydal prohlášení, že se chyba nachází ve funkci hlídající náhodná dotknutí. Dle vyjádření bude oprava dostupná v následující aktualizaci.

Výše jmenované situace budou pravděpodobně brzy opraveny s další aktualizací. Bohužel nemají kladný efekt na letošní novinky od Googlu a navíc jen podporují snažení americké firmy Girard Gibbs LLP, která sbírá všechny podobné situace a chystá žalobu na Google, HTC a LG.

Původní článek 3. 11.

Google minulý rok vstoupil na trh se smartphony s vlastními modely Pixel a letos uvedl druhou generaci, přičemž nedávno odkoupil část HTC, aby podpořil další snažení v tomto sektoru. Bohužel se ho letos spíše drží smůla s modelem Pixel 2 XL.

První se objevily problémy s displejem většího smartphonu a následně se ukázalo, že ani zvuk není dokonalý při pořizování videí nativní aplikací. Naštěstí v tomto případě jde jen o softwarový nedostatek, který bude v brzké době opraven. Nyní se objevilo pár případů, že někteří zákazníci dostali od Googlu mobil bez operačního systému.

Konkrétně po zapnutí Pixelu 2 XL se objevila hláška, že zařízení nedokázalo najít validní operační systém. Bohužel se v tomto případě nedá provést ruční nahrání Androidu a je nutné reklamovat mobil. Naštěstí Google promptně reaguje a uživatelům, kteří reklamovali mobil, zaslal navíc jako omluvu dárkový kupón do Obchodu play.

Zatím se objevilo příliš málo případů, než aby se dal tento problém klasifikovat jako masivní, nebo rozšířený. Navíc Google uvedl, že se již vše podařilo vyřešit a již by neměl nastat podobný nedostatek.

Problém asi bude u dodavetele

Od začátku prodeje Pixelů 2 se objevilo až příliš mnoho podobných chyb, přičemž se jedná spíše o jednotlivé případy. Můžeme například zmínit, že se objevil i případ, že zákazník dostal Pixel 2 a v balení se nacházel štítek, že zařízení neprošlo kontrolou kvality a není vhodné pro prodej.

Zatím se zdá, že má Google největší problém s kontrolou kvality u výrobců. Díky tomu, že nejsou zachyceny mobily, jenž nesplňují všechny požadavky a standardy, dotýká se to celkové pověsti nových mobilů.

Uvidíme, co se ještě objeví, nebo jak bude Google reagovat. Rozhodně by měl přesměrovat část zdrojů na kontrolu kvality, aby nedocházelo ke zbytečným problémům.

Zdroje: androidcentral.com, 9to5google.com, phonearena.com, androidpolice.com, androidpolice.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Žurek

12. 11. 2017, 10:50

výrobci se snaží udělat wow efekt u každé generace a jsou pod tlakem jak to dosáhnout, když je cyklus produktů jen jeden rok… Myslím že by neuškodilo kdyby si vzali třeba půl roku navíc aby vše vyladili a zákazník si nepřipadal jako by měl v ruce prototyp …

MartinVavra

3. 11. 2017, 8:35

Bohuzel je to asi nasledek neschopnosti HTC, ktera na tom nebyla dobre a je otazka cim byla nabidka lakava pro Google. Kvalita to zjevne nebyla.

Na druhou stranu v nasi rodine vzdy po 1,5 roce umrely uz dva Nexus 5x. Tady zase LG melo HW chybu nejspis s pameti.

Libor Foltýnek

3. 11. 2017, 7:23

Sranda je, že tam je zobrazen odkaz, na kterém jsou 3 jiné hlášky :D
Nejlepší je: pokud si nejste jisti, asi jste systém neměnili :D :D :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat