Amazon odhalil nový Fire TV Stick Basic Edition

Amazon odhalil nový Fire TV Stick Basic Edition
2017-11-15T14:40:33+02:00
• 15. 11. 2017

Doplněk Fire TV Stick z minulého roku společnost Amazon nahrazuje novou generací pod názvem Fire TV Basic Edition. Zařízení dokáže běžnou televizi vylepšit o několik zajímavých funkcí. Majitelé předchozí verze nemusí být nijak zklamáni, protože rozdíly mezi nimi nejsou takřka žádné. Americký výrobce si bohužel nedal ani tu práci, aby změnil hardwarovou stránku nebo celkové rozměry.

Vnitřní část získala čtyřjádrový procesor od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,3 GHz, grafický čip Mali-450 MP4, 1GB operační paměť RAM nebo interní úložiště o velikosti 8 GB. Prvním rozdílem je absence hlasové asistentky Alexa, která naslouchala skrze dálkový ovladač. Druhá změna se dotýká operačního systému. Přestože neznáme přesnou verzi Fire OS, tak Fire OS 5 postavený na Androidu 5.0 Lollipop byl přítomný u loňského Fire TV Stick.

Nakonec můžeme zmínit, že prodejní cena stoupla o 10 dolarů na 50 dolarů (tj. cca 1 095 Kč). Nicméně starší Fire TV Stick ještě zůstává v prodeji, ale pravděpodobně jen do jeho úplného vyprodání. Co se týče oficiální dostupnosti, tak Fire TV Basic Edition míří do více než 100 zemí světa včetně České republiky a Amazon tím chce dostat službu Prime Video do co nejvíce domácností.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat